Lähetysseuralta kolmas suuri hätäavustus Etiopiaan

SLS205

Uudella avustussummalla jatketaan Suomen Lähetysseuran katastrofirahaston varoin kustannettua ruoka-avun jakelua maan kaakkoisosassa, Gasaran alueella, jossa välitöntä apua tarvitsevien määrä on yli 19 000 henkeä. Lähetysseura ja sen paikallinen yhteistyökumppani suunnittelevat myös toimenpiteitä, joilla varaudutaan kuivuuskausiin jatkossa.

Valtaosa median huomiosta on kiinnittynyt Kenian pakolaisleireihin, vaikka kuivuus vaikuttaa yli 12 miljoonan ihmisen elämään koko Afrikan sarvessa. Nälänhätä juontaa juurensa ilmastonmuutoksen aiheuttamista ääriolosuhteista. Etiopiassa nälkää näkevien määrä on noussut yli neljään miljoonaan.

Hätäapu kanavoidaan kirkkojen kansainvälisen katastrofi- ja kehitysyhteistyöjärjestö ACT-allianssin kautta Lähetysseuran pitkäaikaiselle yhteistyökumppanille, Etiopian Mekane Yesus -kirkon kehitysyhteistyöosasto DASCC:lle.

Lähetysseuran katastrofityötä Etiopiassa voi tukea lahjoittamalla katastrofirahastoon: Sampo Pankki 800014-161130, viestiksi AUTA. Lahjoituksen voi tehdä myös puhelimella: katastrofikeräyspuhelin 0600 02020. Puhelun hinta on 19,95 euroa + pvm.

Edellinen artikkeliSeurakuntakeskus kävi kaupaksi Hollolassa
Seuraava artikkeliSeurakunta kokousti ilman paperia Vantaalla