Kirkkopalvelut ry. aloittaa yt-neuvottelut

Kirkkopalvelut

Arvio henkilöstön vähentämistarpeesta on 30 henkilötyövuotta. Talouden tasapainottamiseen pyritään henkilöstökuluista etsittävien säästöjen, toiminnan tehostamisen sekä palvelujen kehittämisen avulla. Myös lomautukset ovat mahdollisia.

Kirkkopalvelujen taloudellinen tilanne on heikentymässä yleisen taloustilanteen ja julkisen rahoituksen tiukentumisen seurauksena.

Diakonisissa hyvinvointi- ja sosiaalipalveluissa lastensuojelun laitoshoidossa käyttöasteet ovat laskeneet merkittävästi. Taustalla on yhtäältä lastensuojelulain muutos, joka on siirtänyt palvelujen painopistettä laitoshoidosta perhehoitoon ja avopalveluihin. Toisaalta käyttöasteeseen vaikuttaa kiristynyt kilpailutilanne ja tiukka kuntatalous, joka näkyy kuntien palveluostoissa.

Kirkkopalvelujen koulutustoiminnassa pyritään varautumaan valtionrahoituksen merkittäviin leikkauksiin, joita on odotettavissa vuosina 2014 – 16. Näiden taustalla on vaikea valtion talouden tila ja Opetus- ja kulttuuriministeriön ohjaus ammatillisen koulutuksen järjestäjille toiminnan uudelleenjärjestelyihin.  

Kirkkopalvelujen ja Suomen Kirkon Seurakuntaopiston integraatiosta johtuen myös yhteisiä palveluja on tarpeen tarkastella kokonaisuudessaan uudestaan.

Edellinen artikkeliKenttäpiispa: ”Viime kädessä sotilaspappeja tarvitaan siksi, että sodassa kuollaan”
Seuraava artikkeliMarjanpoimijat vielä Espoon seurakuntien huomassa