Paavin opit perille: Mersu myyntiin – pyörä tilalle

Yksinkertaista elämäntapaa ihannoivan paavi Franciscuksen puheet on otettu tosissaan, ainakin Kolumbiassa. Paavin Vatikaanissa pitämän puheen innoittamana paikallinen pappi kertoo päättäneensä myydä perheeltään saamansa ylellisen auton. Paavi oli puheessan kertonut, kuinka häneen sattuu nähdä pappi tai nunna upouuden auton kanssa.

Pyhän Mikaelin hautausmaan kappalainen isä Hernando Fajid Alvarez Yacub kertoi tiistaina toimittajille myyvänsä lähes 50 000 euron arvoisen Mercedes-Benzinsä ja antavansa rahat perheenjäsenilleen. Perhe oli aikaisemmin ostanut auton papille kiitollisuudenosoituksena sisaruksista huolehtimisesta vanhempien kuoleman jälkeen. Asiasta kertoi katolisen kirkon uutistoimisto CNA.

Paavi oli puheessaan sanonut muun muassa: ”Jos pidät kauniista autosta, mieti kuinka moni lapsi on kuolemassa nälkään”. Paavi oli myös kehottanut pappeja hankkimaan vaatimattomampia kulkupelejä, kuten polkupyöriä.

Ollessaan Argentiinan kardinaalina, paavi tunnettiin julkisen liikenteen ahkerana käyttäjänä.

Isä Alvarez Yacub on päässyt aikaisemminkin julkisuuteen muun muassa järjestämällä mahdollisuuden osallistua hautajaisiin web-kameran välityksellä toisesta kaupungista. Hän on myös asentanut kännykän signaalinvaimentajan kirkkoonsa estääkseen niitä soimasta messun aikana.

Lue CNA:n uutinen täältä

Lue  myös: Paavi: Polkupyörät ovat kivoja

Edellinen artikkeliHercule Poirot äänitti Raamatun
Seuraava artikkeliMuutakin kuin musiikkia