Soittiko paavi ranskalaiselle homoseksuaalille?

Paavi FIMG 3188Christopher Trutino kertoo vastaanottaneensa reilu viikko sitten elämänsä yllätyksellisimmän puhelun. Ääni puhelimessa kertoi olevansa paavi Franciscus. Paavi oli soittanut homoseksuaaliksi katoliseksi tunnustautuvalle Trutinolle tämän mukaan paaville lähettämänsä kirjeen perusteella. Vatikaanin tiedotus tyrmää Trutinon väitteet.

Trutino myöntää, että tarina tuntuu uskomattomalta. Hän kertoo kuitenkin vakuuttuneensa, että puhelu oli aito.

– Oletko Christopher? Täällä paavi Franciscus, oli yhdeksänminuuttinen, espanjaksi käyty keskustelu alkanut.

Trutino kertoo kirjoittaneensa paaville vaikeuksistaan sovittaa oma seksuaalisuutensa yhteen oman katolisen uskonsa kanssa. Paaviksi esittäytynyt henkilö kertoi vastaanottaneensa Trutinon kirjeen ja kehottaneensa tätä pysymään rohkeana ja rukoilemaan. Homoseksuaalisuuteen paavi suhtautui ymmärtäväisesti.

– Homoseksuaalisuutesi ei haittaa. Tavalla tai toisella me olemme kaikki olemme Jumalan lapsia. Siksi meidän on jatkettava yhä hyvän tekemistä, paaviksi esittäytynyt soittaja rohkaisi.

Puhelu päättyi paavin toiveeseen vastavuoroisesta rukouksesta.

Vatikaanin tiedotus kiisti lyhytsanaisen jyrkästi, että soittaja olisi ollut paavi. Tiedotuksen mukaan paavi on soittanut Ranskaan vain kerran – kardinaali Barbarinille.

Huhut paavin itsenäisistä puheluista ovat velloneet jo jonkin aikaa Vatikaanissa. Christopher Trutino ei ole suinkaan ainoa, joka väittää saaneensa paavilta puhelun. Italialainen Anna Romano kertoo kokeneensa saman.
Romano sanoi kirjoittaneensa paaville olevansa raskaana miehelle, joka on toisaalla naimisissa, ja kieltäytyneensä abortista. Hän sanoo ällistyneensä kun puhelimessa oleva henkilö viittasi kirjeeseen, josta tiesivät ainoastaan Romanon vanhemmat ja paras ystävä. Paavi oli Romanon mukaan lohduttanut häntä ja kertonut kastavansa vaikka itse tämän lapsen, jos kukaan muu ei suostu.

Paavin väitetyistä puhelinsoitoista kertovat mm.
The Telegraphin
ja
The Localin
verkkosivut.

Edellinen artikkeliRäsänen haluaa selvityksen uskonnollisten yhdyskuntien jäsenmaksusta
Seuraava artikkeliLöytyneiden kirkkoraunioiden paikalla voisi olla hartaustoimintaa