”Äärikarismaattisuus TV7:n ongelma”

TV7 205Leevi Launonen täsmentää hiljattaisessa pääkirjoituksessaan TV7-kanavasta esittämään kritiikkiä Kotimaa24:lle. Launonen toivoi kanavalta tarkempaa opillista arviointia ja vastuullisempaa ohjelmatarjontaa.

Mitä tarkoitat opillisella sekavuudella?

– Arvostan vilpittömästi kanavan johtajia, mutta kanavalla on monenlaista ohjelmaa ja monenlaista opillista sekavuutta. Asiatasolla ongelmat liittyvät lähinnä äärikarismaattisuuteen, lopunajallisiin tapahtumiin ja yliluonnolliseen liittyviin kysymyksiin, Launonen sanoo.

Hän ei halua lähteä luetteloimaan ketkä vastaavat sekavasta opetuksessa TV7:llä vaan puhuu asiasta ilmiötasolla. Launonen kuitenkin mainitsee esimerkkinä Ristin Voitossakin keskusteluttaneen TV7:n isännöimän evankelista David Herzogin Suomen vierailun. Herzogin kokouksissa väitetään nähdyn esimerkiksi harmaiden hiusten muuttuvan tummiksi, hampaiden kasvavan ja ylipainon häviävän. Päätoimittaja korostaa, että hänen kritiikissään kyse on tässäkin tapauksessa julistajan kokonaisteologisesta näkemyksestä, eikä siitä tapahtuiko kokouksissa ihmeitä vai ei.

Launonen toteaa, että terveen opin erottamisen haasteiden kanssa ollaan tekemisissä Ristin Voiton toimituksessakin.

– En puhu tässä asiassa korkealta, ilmiö on Ristin Voitossakin tuttu. Toimitustyölle ominainen kiire vaikeuttaa meilläkin rauhallisen ja harkitun teologisen sisällön arvion tekemistä lehden jutun tai Aikamedian julkaiseman kirjan osalta.

Myös Radio Dei toimii yhteiskristilliseltä pohjalta, koskeeko kritiikkisi myös sen toimintaa?

– Minusta Radio Dei on selvinnyt tästä haasteesta TV7-kanavaa paljon paremmin. Dein ongelma on mielestäni heikko tekninen laatu, joka vaivaa osaa seurakuntien tuottamista ohjelmista.

Lue myös: RV: TV7:n johto teologisesti kyvytön

”TV7:n lähetys kuin hullujenhuoneelta”

Edellinen artikkeliTurussa saatetaan luopua seurakuntatiloista
Seuraava artikkeliKirkkokonsertit lisäävät suosiotaan, perinteinen messu ei innosta