Piispa Salmi SK:ssa: Kirkkolaivaa riivaavat vuotokohdat

Salmi kansi SKSamuel Salmi Suomen Kuvalehden haastattelussa. Salmi myös kommentoi viimekesäistä episodia Suviseuroilla, jossa lestadiolaisen liikkeen taholta piispan antamaa synninpäästöä ei pidetty pätevänä.

”Yhteiskunta on kuin laiva, joka vuotaa, mutta kapteenia ei näy. Valitettavasti kirkkolaivaakin riivaavat monet vuotokohdat. En syytä henkilöitä vaan ajan henkeä. Tarvittaisiin niitä, jotka haluavat näyttää suuntaa”, Salmi sanoo.

Salmen mukaan pohjoisessa ihmiset kokevat syvää epäoikeudenmukaisuutta.

”Kirkon tehtävä on vahvistaa nyt yksilöitä, joille on siirtynyt vastuu rauhan ja turvatun tulevaisuuden säilyttämiseksi. Usko ei muutu, mutta uskonnollinen kieli muuttuu. Ihmisen sydän ei muutu, kaipaus, ikävä, hyväksytyksi tulemisen tarve. Uusi maailma on tulossa, mutta vanhaakin jää”, Salmi sanoo.

Suomen kuvalehden haastattelussa kosketellaan myös viimekesäistä tapausta Suviseuroilla, jossa piispa julisti ehtoollismessussa synninpäästön, mutta jota vanhoillislestadiolaisen liikkeen edustajat kiirehtivät mitätöimään.

”Olen ollut tästä tietoisesti hiljaa. On kyse isoista asioita. On annettava tunteiden laskeutua. Tämä on kallis asia myös minulle; haluan varjella ykseyttä, että liike säilyisi osana kirkkoamme. Siinä elää niin kirkas ja vahva evankeliumin todellisuus, ettei sitä voi asettaa kyseenalaiseksi.”

Salmi sanoo kaipaavansa koko kirkkoon samaa hengellisyyttä, jota on Suviseuroissa.

Salmen haastattelu 20.9. ilmestyneessä Suomen Kuvalehdessä.

Edellinen artikkeliRikkaat heittävät ruokaa pois enemmän kuin köyhät
Seuraava artikkeliYK:n rauhanpäivänä pyydetään johdatusta rauhaan