K&k: Rapistuneita hautamuistomerkkejä kunnostetaan yhteishankkeessa

Suomen kulttuurirahaston Uudenmaan rahaston hankkeessa kartoitetaan kiireellistä konservointia kaipaavia, arvokkaita hautamuistomerkkejä. Tämän lisäksi on tarkoitus luoda toimintamalleja muistomerkkien kunnostukselle ja konservoinnille. Työ on alkanut juuri Hietaniemestä, kertoo Kirkko ja kaupunki lehti.

Hietaniemen hautausmaan vanhalla puolella on vieri vieressä sekä taiteellisesti arvokkaita että historiallisesti merkittävien henkilöiden hautoja. Joukossa on tunnettujen taiteilijoiden tekemiä, ainutlaatuisia veistoksia ja hautakokonaisuuksia aitoineen, pylväineen ja rakennelmineen. Huomattavan moni niistä on kallellaan, ruostunut ja monella tavoin ajan hampaan syömä.

Hautamuistomerkkihankkeen yhtenä tavoitteena onkin herättää tietoisuutta muistomerkkien konservointia kohtaan. Hautojen haltijoina olevia tahoja yritetään innostaa muistomerkkien kunnostukseen.

Yhteistyö kiveen ja metalliin erikoistuneiden opiskelijoiden kanssa kuuluu myös hankkeeseen. Opiskelijoiden voimin on tarkoitus kunnostaa muutama muistomerkki ja perehtyä niiden erityisiin ongelmiin.

Lue Kirkko ja kaupungin juttu täältä.

Edellinen artikkeliMikko Salmi: Kirkossa kärsitään vallanhimosta
Seuraava artikkeliPaavi ja patriarkka muistivat Ukrainan nälänhätää