Isä puukotti lastaan Porvoossa – tapahtumapaikalla päivystämässä seurakunnan työntekijöitä

Porvoossa tapahtui maanantaiaamulla järkyttävä väkivallanteko, kun isä puukotti kolmevuotiasta lastaan leikkipuistossa. Lapsi kuoli saamiinsa vammoihin sairaalassa.

Seurakunnan työntekijät päivystävät tapahtumapaikalla Lyseonpuiston leikkipuiston luona ja ovat käytettävissä keskusteluihin. Porvoon pikkukirkko on avattu seurakuntalaisille kynttilän sytyttämistä varten. Paikalla on myös päivystävä pappi.

– Porvoo on rauhallinen kaupunki. Tällainen järkyttävä tapahtuma ja uutinen pistävät päivän poikki ja kokonaan uusiksi, sanoo Porvoon suomalaisen seurakunnan kirkkoherra Heikki Hakamies.

Itä-Uudenmaan poliisin tiedotteen mukaan isä oli hakenut lapsen luvatta kotoa, vienyt hänet läheiseen Lyseon leikkipuistoon ja alkanut toistaiseksi tuntemattomasta syystä pahoinpidellä häntä. Poliisin partio sai keskeytettyä väkivallanteon käyttämällä voimakeinoja.

Helsingin hiippakunnan piispa Teemu Laajasalo otti osaa Porvoon tapahtumaan Twitterissä:

– Uutinen, joka vie sanat. Emme tiedä taustoja. Mutta mikään tieto ei lisää ymmärrystä eikä vähennä järkytystä. Siunaa Jeesus omaisia ja ota lapsi kotiisi.

Kuva: Seppo Sirkka. Borgå Gymnasiumin oppilaat Sandra Ek ja Alina Eriksson toivat muistokynttilät Porvoon Lyseonpuiston leikkikentälle.

Edellinen artikkeliUusi testamentti suomennetaan mobiilikäyttäjille – käännöksen odotetaan valmistuvan vuosina 2020–202
Seuraava artikkeliSelvitys: Maailman ortodoksien määrä pieneni suhteellisesti sadassa vuodessa