Turku viettää reformaatioviikkoa – viisisataa Luther-ankkaa karkuteillä eri puolilla kaupunkia

Turussa alkaa ensi viikon sunnuntaina 29.10. suuri ankkajahti. Eri puolille Turkua levittäytyneitä Luther-kylpyankkoja voi etsiä kello yhdeksästä lähtien Turun tuomiokirkon ympäristöstä ja Kupittaanpuistosta. Kello 12 alkaen niihin voi törmätä myös pääkirjastossa ja sen piha-alueella.

Järjestäjien mukaan jahtiin kannattaa osallistua, sillä löytäjä saa pitää ankkansa. Osallistujat voivat jakaa löytöjään sosiaalisessa mediassa tunnuksella #suuriankkajahti.

Kansainvälinen reformaation merkkivuosi on tuottanut runsaasti erilaisia Luther-tuotteita niin maailmalla kuin Suomessakin. Luther-hahmo on noussut muun muassa Playmobilin kaikkien aikojen nopeimmin myydyimmäksi tuotteeksi. Nyt Luther on saanut myös oman kylpyankkansa.

Ankkajahti aloittaa valtakunnallisen reformaatioviikon vieton Turussa. Ohjelmassa on muun muassa musiikkia, keskusteluja, opaskierroksia ja näytelmäesityksiä. Viikkoa vietetään myös muualla Suomessa erilaisten musiikki- ja jumalanpalvelustapahtumien merkeissä.

Viikko päättyy reformaation merkkivuoden valtakunnalliseen pääjuhlaan, joka järjestetään sunnuntaina 5.11. Turun Logomossa. Reformaatioviikko päättää merkkivuoden vieton Suomessa.

Kuva: Timo Jakonen. Luther-ankkoja Turun tuomiokirkon portailla.

Edellinen artikkeliKaksinkertainen rauhannobelisti Kati Juva: Ydinaseita ei pitäisi olla kenenkään käsissä
Seuraava artikkeliMaanviljelijöillä kurja vuosi: ”Siinä kerkiää kurki kuolla ennen kuin suo sulaa”