Ainakin 11 ihmistä kuoli kirkkoon tehdyssä iskussa Nigeriassa – hyökkäyksen syynä palkkamurha?

Ainakin 11 ihmistä kuoli aseellisessa hyökkäyksessä katoliseen St Philipin kirkkoon eteläisessä Nigeriassa Ozubulussa sunnuntaina, kertoi paikallinen poliisi
BBC
:n mukaan. Televisioyhtiö
Al Jazeeran
mukaan uhreja oli ainakin 12. Iskusta ovat kertoneet myös lukuisat suomalaismediat.

Useat kirkossa olleet myös haavoittuivat. Seurakunnan pappi Jude Onwuaso kertoo BBC:n haastattelussa, että hänen seurakuntalaisiaan oli ammuttu mahaan, päähän ja raajoihin.

Joidenkin silminnäkijöiden mukaan iskun tekijöinä oli viisi asemiestä. Poliisi ja pappi ovat puhuneet vain yhdestä aseistetusta miehestä tai pojasta.

Al Jazeeran mukaan poliisi epäilee, että asemies oli palkattu tappamaan eräs tietty henkilö, jonka uskottiin olevan jumalanpalvelusväen keskuudessa. Paikallinen oikeusaktivisti Emeka Umeagbalasi kertoi kuulleensa samantapaisesta motiivista.

– Asemiehet menivät kirkkoon etsimään paikallisen päällikön poikaa ja avasivat tulen seurakuntalaisia kohti, kun eivät löytäneet häntä, Emeka Umeagbalasi sanoi Al Jazeeran mukaan.

BBC kertoo, että Anambran poliisikomentajan Garba Umarin mukaan väkivalta voisi olla yhteydessä huumekauppaan.

Viranomaiset eivät usko, että hyökkäyksen takana olisi Boko Haram, vaikka tämän islamistisen terroristijärjestön taistelijat ovat tehneet iskuja satoihin kirkkoihin ja moskeijoihin Pohjois-Nigeriassa vuodesta 2009 lähtien.

Etelä-Nigeriassa hyökkäykset kirkkoon ovat Al Jazeeran mukaan harvinaisia, koska alue on vahvasti kristillistä.

Edellinen artikkeliVasta kahvi sulatti ryssittelijöiden sydämet – oman evakkomummon kokemukset innoittivat valokuvaajaa
Seuraava artikkeliViisi uskontoon liittyvää fobiaa