Tukholman suomalaisen seurakunnan kirkon remontti valmis

Tukholman suomalaisen seurakunnan kirkon remontti on valmistunut. Remontti alkoi viime kesänä ja maksoi noin kaksi miljoonaa euroa. Rahoitus on katettu pääosin seurakunnan omista varoista, mutta avustusta saatiin myös valtiolta ja tuomiokapitulilta, kertoo SVT:n uutissivusto.

Remontissa laitettiin kuntoon muun muassa ilmastointi- ja lämmitysjärjestelmät sekä hankittiin uusi ja tehokkaampi valaistus. Lisäksi seinät maalattiin, lastenvintti uudistettiin ja alttaritaulu restauroitiin. Remontin aikana kirkko oli suljettu, ja seurakunnan jumalanpalvelukset ja toimitukset pidettiin saksalaisen kirkon tiloissa Tukholman Vanhassa kaupungissa.

Suomalaisen seurakunnan ulkoisesti vaatimaton kirkko sijaitsee aivan Kuninkaanlinnan kupeessa. Kirkon ulkoremontti tehtiin muutama vuosi sitten. Alun perin kirkko oli urheiluhalli, Lilla Bollhuset. Rakennus myytiin suomalaiselle seurakunnalle vuonna 1725.

Remontoitu kirkko siunataan syyskuun alussa, kun kirkkoherra Martti Paananen asetetaan virkaansa.

Kirkon sisäpihalla sijaitseva uudisrakennus, 1970-luvulla rakennettu seurakuntatalo, alkaa myös olla remontin tarpeessa. Lähivuosina seurakunnalla kuitenkaan on tuskin mahdollisuutta ryhtyä uuteen remonttiin, sanoo kirkkoherra Paananen.

Kuvat: Tukholman suomalainen seurakunta / Martti Paananen

Edellinen artikkeliMormonit ohjeistavat jäseniään suhtautumisessa politiikkaan
Seuraava artikkeliSeurakunta haluaisi siunata Asuntomessujen kodit Mikkelissä