Mormonit ohjeistavat jäseniään suhtautumisessa politiikkaan

Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon eli mormonien verkkosivulla annetaan ohjeita suhtautumisessa politiikkaan. Kirkko korostaa olevansa puoluepoliittisesti puolueeton mutta ei vastusta poliittisia puolueita, ehdokkaita eikä niiden ohjelmia.

Mormonikirkko rohkaisee jäseniään yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja pyytää kunnioittamaan sitä, että kirkon jäsenillä on erilaisia taustoja ja erilaisia kokemuksia ja että heillä voi olla erilaisia mielipiteitä puoluepoliittisista asioista. Kirkko toivoo, etteivät vaaleissa ehdolla olevat anna ymmärtää, että kirkko jotenkin tukisi heitä.

Verkkosivulla olevassa poliittista puolueettomuutta korostavassa kannanotossa todetaan, että luottamushenkilöt tekevät itse päätöksiään eivätkä ne välttämättä ole yhdenmukaisia muiden kirkon jäsenten päätösten kanssa eivätkä edes kirkon julkisesti lausutun kannan kanssa. Tällöin kirkko voi ilmaista kantansa kyseiselle henkilölle, mutta tunnustaa samalla, että luottamushenkilön täytyy silti tehdä omat ratkaisunsa arvostelukykynsä mukaan ja ottaen huomioon äänestäjänsä.

Sen sijaan mormonikirkon johtajien ja ylimpien virkailijoiden tai heidän puolisoidensa sekä muiden kirkollisten johtajien, jotka palvelevat kokopäivätoimisesti, ei pitäisi henkilökohtaisesti osallistua poliittisiin kampanjoihin millään tavalla.

Kuva: Olli Seppälä

Edellinen artikkeliSuomen katolinen pappienneuvosto kutistui
Seuraava artikkeliTukholman suomalaisen seurakunnan kirkon remontti valmis