Bo-Göran Åstrand vihitään sunnuntaina Porvoon hiippakunnan piispaksi

Porvoon hiippakunnan piispa Bo-Göran Åstrand vihitään virkaansa Porvoon tuomiokirkossa mikkelinpäivänä eli ensi sunnuntaina 29.9. kello 10. Messu televisioidaan, ja se lähetetään suorana lähetyksenä Yle Femillä sekä tulkataan viittomakielelle Yle Areenassa. Messu lähetetään myös radiossa Yle Vega -kanavalla kello 13.03.

Åstrandin mukaan piispaksi vihkiminen on myös seurakunnan jumalanpalvelus, ja niinpä hän aikoo puhua saarnassaan päivän tekstin mukaan enkeleistä. Åstrand ei nouse saarnatuoliin, vaan puhuu alttarikaiteen edessä. Saarnan alkuosa on keskustelua 10-vuotiaan koululaisen Mahira Paukun kanssa.

– Meidän on tarkoitus puhua ainakin suojelusenkeleistä ja arkienkeleistä, Åstrand sanoo.

Åstrand kertoo, että saarna yhdessä lapsen kanssa keskustellen on hänelle tuttua Pietarsaaresta, jonka ruotsinkielisen seurakunnan kirkkoherra hän oli ennen valintaansa piispaksi.

Åstrand aloitti Porvoon hiippakunnan piispana jo 1. syyskuuta, mutta ryhtyy käyttämään violettia piispanpaitaa vasta ensi maanantaina työpäivän alkaessa.

Vihkimisen toimittaa arkkipiispa Tapio Luoma

Bo-Göran Åstrandin virkaan vihkimisen toimittaa arkkipiispa Tapio Luoma, joka myös toimii vihkimysmessun liturgina. Avustavina liturgeina ovat Bo-Göran Åstrand ja tuomiorovasti Mats Lindgård.

Arkkipiispa Luomaa avustavat Espoon hiippakunnan piispa Kaisamari Hintikka, Turun arkkihiippakunnan piispa Kaarlo Kalliala, piispa Thomas Petersson Ruotsista, piispa Peter Fischer-Møller Tanskasta, Solveig Fiske Norjasta ja arkkipiispa Michael Jackson Irlannista.

Messussa kanttorina toimii Mikael Helenelund ja urkurina Reidar Tollander. Messun musiikkia ovat toteuttamassa myös nuorisoryhmä UV-Sound, vaskiyhtye Cornicines Borgoensis ja Borgå kammarkör.

Kaisamari Hintikka ja Kaarlo Kalliala pukevat piispa Åstrandin viran tunnuksiin.

Åstrandin haastattelu 3.10. ilmestyvässä Kotimaassa.

Kuva: Olli Seppälä. Bo-Göran Åstrand kuvattiin perjantaina 27.9. Porvoon tuomiokapitulissa piispan työhuoneessa.

Lue myös:

Porvoon piispaksi valittu Bo-Göran Åstrand: ”Piispojen joukossa haluan olla raikas ääni nykypäivän seurakunnasta”

**


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliKummityttö kutsui kummisedän mukaan mielenosoitukseen ilmastotekojen puolesta
Seuraava artikkeliArkkipiispa Tapio Luoma twiittasi: ”Nuorten ilmastoherääminen luo toivoa”