Uskontodialogi on nyt virallista – kirkko nimesi uskontojen kohtaamisen toimikunnan

Piispainkokous on nimennyt jäsenet uskontojen kohtaamiseen toimikuntaan. Se on kokonaan uusi uskontodialogiin keskittynyt kirkollinen toimielin. Sen perustaminen liittyy kirkon hallinnon uudistukseen, joka tuli voimaan vuoden 2016 alussa.

Kirkkolaissa piispainkokouksen yhdeksi ulkosuhteiden hoitoon liittyväksi tehtäväksi määriteltiin kirkon ja muiden uskontojen välisten suhteiden käsittely. Tehtävän määrittely oli uusi.

– Toimikunnan perustaminen on mielestäni ajanmukainen ratkaisu, sillä nykyisessä tilanteessa on perusteltua, että kirkolla on toimikuntatasoinen elin uskontodialogiin, sanoo piispainkokouksen pääsihteeri ja uskontojen kohtaamisen toimikunnan asiantuntija Jyri Komulainen.

– Se, minkälaisia asioita toimikunnan asialistalle tulee, ei ole vielä selvää.

Uuden uskontojen kohtaamisen toimikunnan puheenjohtajaksi nimettiin piispa Kaarlo Kalliala. Jäsenet ovat kansainvälisen työn hiippakuntasihteeri, TM Jukka Helle, hiippakuntadekaani, TT Ari Hukari, viestintäpäällikkö, FM Mikko Koivumaa, kärkihankekoordinaattori, FM Katri Korolainen, yliopistonopettaja, dosentti Anni Maria Laato, päiväkodin varajohtaja, TM, KK Silja Lamminmäki-Vartia, akatemiatutkija, dosentti Marja Tiilikainen. Sihteerinä toimii asiantuntija, TT Elina Hellqvist. Asiantuntijoina ovat kirkon tutkimuskeskuksen vs. johtaja, FT Kimmo Ketola ja piispainkokouksen pääsihteeri, dosentti Jyri Komulainen.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Viisi kirkon toimikuntaa sai jäsenensä – Katso ketkä niissä istuvat

Edellinen artikkeliAnalyysi: Papit saivat arkkipiispalta luvan vihkiä samaa sukupuolta olevia
Seuraava artikkeliPääkirjoitus: Kohtuutta perheiden yhdistämisiin