Sirpa Selänne lehdessä: ”Minulle on ollut merkityksellistä, että lapsemme kastetaan”

Kiekkolegenda Teemu Selänteen puoliso, fysioterapeutti ja kotiäiti Sirpa Selänne kertoo Suomalaiset maailmalla 2017 -lehdessä suhteestaan suomalaisuuteen ja uskonasioihin. Lehden on julkaissut Suomen evankelis-luterilaisen kirkon ulkosuomalaistyö.

Selänne on elänyt ensin Kanadassa ja sitten Yhdysvalloissa. Nyt perhe asuu monikulttuurisessa ja -uskontoisessa Kaliforniassa. Siellä kirkossa käymisestä ja hengellisistä kysymyksistä on tullut luonteva osa Selänteen sosiaalista elämää. Sirpa Selänteen Kalifornian-ystävistä suurin osa on katolilaisia.

Selänne kertoo haastattelussa tulevansa itse lähes ateistisesta perheestä.

– Oikeastaan vasta rippikoulussa hengelliset kysymykset tulivat elävämmäksi. Itselleni rippikoulu toi turvaa ja rauhaa elämääni. Teemun lapsuudessa uskonto on näkynyt vahvemmin arjessa, sillä Teemun äiti on hyvin uskonnollinen. Hän on välittänyt kristillisiä arvoja lapsilleen.

Selänteiden lapset käyvät katolista koulua. Kuusihenkisen perheen lasten ristiäiset ja rippijuhlat on järjestetty kesäisin Suomessa, Sirpa Selänne kertoo.

– Minulle on ollut merkityksellistä, että lapsemme kastetaan kirkkomme jäseniksi. Perhepappimme ja myös vihkipappimme rovasti Juhani Veikkola on kastanut lapsemme 2–6 kuukauden ikäisinä.

Haastattelussa kerrotaan, että Sirpa Selänteelle yksi osa arjen kristillisyyttä on rukous ja että Sirpa ja Teemu rukoilevat yhdessä iltaisin.

– Perheessämme matkustetaan paljon, yksin ja yhdessä. Rukouksiimme kuuluu myös, että pyydämme, että kaikki menisi hyvin. Myös vaikeina hetkinä rukouksella on ollut tärkeä paikka elämässäni.

Selänne sanoo kaipaavansa mahdollisuutta pohtia raamatunkertomuksia äidinkielellä yhdessä alueensa muiden suomalaisten kanssa.

Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Edellinen artikkeliPutin ylisti kristittyjä joulupuheessaan: Eettiset ja moraaliset arvot ovat ansiostanne elpyneet
Seuraava artikkeliLuther-aiheinen pop-oratorio kokoaa jättikuoroja Saksassa