K ja k: ”On irvokasta, että osa järjestöistä kantaa nimessään evankelisuutta ja luterilaisuutta”

Tänään ilmestyneen Helsingin seurakuntien Kirkko ja kaupunki -lehden pääkirjoituksessa otetaan suorasukaisesti kantaa viime viikolla kohun synnyttäneen Älä alistu! -kampanjan taustalla oleviin järjestöihin. ”Ei ole yhdentekevää, millaisen ihmiskäsityksen varassa kirkon nimissä tehdään esimerkiksi lähetystyötä”, kirjoittaa päätoimittaja Seppo Simola.

”Ne tekivät sen taas. Kestämätöntä raamatuntulkintaa harjoittavat järjestöt, joille ihmisen seksuaalisuuteen liittyvistä asioista tuntuu tulleen pakkomielle ja jonkinlainen pelastuksen aamunkoitto, panivat pystyyn kampanjan, jolla saivat lukemattoman määrän ihmisiä etääntymään kristillisestä uskosta ja tuhansia eroamaan kirkosta”, aloittaa Simola pääkirjoituksensa.

Simolan mielestä evankelisluterilaisen kirkon kannalta on irvokasta, että järjestöistä kantaa nimessään evankelisuutta ja luterilaisuutta.

”Lisäksi muutamat niistä saavat kirkolta rahallista tukea tekemälleen työlle. Nyt monet seurakuntalaiset kysyvät oikeutetusti, tuetaanko heidän maksamillaan kirkollisveroilla toimintaa, jossa puoskaroidaan herkässä kasvuvaiheessa olevien nuorten seksuaalisuutta.”

Simola sanoo myös, että herätysliikkeisiin ja niiden järjestöihin suhtaudutaan kirkossa hymistellen tyyliin ”ne ovat kirkon rikkaus”.

”Turhan usein tämä rikkaus on kolahtanut kirkon omaan nilkkaan. Sananvapautta kukaan ei halua rajoittaa, mutta kyllä kirkon päättäjillä on oikeus ja velvollisuus harkita, millaista toimintaa ja sanomaa ovat tukemassa ja mihin jäsenten maksamia kirkollisveroja käytetään”, Simola kirjoittaa.

Lue pääkirjoitus kokonaisuudessaan

Edellinen artikkeliTutkija: Kirkon oppi- ja arvoristiriidoista luvassa lisää kohuja
Seuraava artikkeliProfessori: Uutinen kristinuskoa mullistavasta löydöstä höpöhöpöä