Anas Hajjar: Id al-Fitria varjostavat terrori-iskut

Muslimit ympäri maailmaa viettävät tänään paastokuukausi Ramadanin päättävää Id al-Fitria. Juhlan vietto alkaa id-rukouksella. Niitä on järjestetty myös Suomessa lukuisissa moskeijoissa ja liikuntasaleissa.

Suomen islamilaisen yhdyskunnan imaami Anas Hajjar osallistui aamulla Hakaniemen urheiluhallissa järjestettyyn rukoukseen, jossa oli läsnä Hajjarin mukaan tuhatkunta ihmistä. Päivä jatkuu hyvän ruuan ja yhteisen ajanvieton merkeissä.

– Perheet viettävät aikaa yhdessä sisällä tai ulkona, ja lapsia viedään huvipuistoihin tai muihin tapahtumiin. Ihmiset vierailevat toistensa luona ja soittelevat kuulumisia, Hajjar kuvailee.

Tänä vuonna helsinkiläisessä kauppakeskus Itiksessä järjestetään ensimmäistä kertaa Id-juhla, jonka ohjelmaan kuuluu muun muassa hennatatuointien ja kasvomaalausten tekoa.

Anas Hajjar toteaa, että tänä vuonna juhlapäivää varjostavat viime päivien terrori-iskut muun muassa Medinassa, Dhakassa ja Bagdadissa. Hajjar kertoo olevansa tapahtumista surullinen.

– Tällaiset teot ovat aina rikollisia, onpa Ramadanin aika tai ei. Kertoo paljon näistä ihmisistä ja heidän piittaamattomuudestaan, miten he hyökkäävät rukoustiloja vastaan, Hajjar toteaa.

– Ikävistä tapahtumista huolimatta vietämme tänään juhlapäivää. Olemme suorittaneet uskonnollisen velvollisuutemme ja juhlimme sitä, että olemme onnistuneet, Hajjar sanoo.

Kuva: Minerva Seppälä

Edellinen artikkeliPäivämies avasi oman Facebook-sivun
Seuraava artikkeliIrja Askola konduktöörinä Herättäjäjuhlien junassa