Ylivieskan uuteen kirkkoon kuoriurut lahjoituksena

Helsingin Mikaelin seurakunta luovuttaa urut Ylivieskan seurakunnalle, joka menetti kirkkonsa tuhopoltossa viime pääsiäisenä.

Aiemmin urut ovat palvelleet Mellunmäen ostoskeskuksessa sijaitsevassa seurakuntatilassa. Ostoskeskusta ollaan kuitenkin purkamassa, ja niinpä Mikaelin seurakunta luopuu tilasta.

Kodittomaksi jääneet urut lahjoitetaan Ylivieskan seurakunnalle. Seurakunta aikoo sijoittaa lahjoituksena saadut urut ensin seurakuntatalo Marian seurakuntasaliin. Siellä ne toimivat myös kanttorien harjoitusurkuina. Myöhemmin ne on tarkoitus siirtää uuteen kirkkoon kuoriuruiksi eli pieniksi, yleensä kirkkosalin etuosassa sijaitseviksi uruiksi.

Ylivieskassa uuden kirkon suunnittelu on jo käynnistynyt. Uuden kirkon sijoituspaikasta päätetään syksyllä.

Uuden kirkon rakennusprojektia tuetaan monin tavoin. Kirkon rahoittamiseksi on käynnistetty Ylivieskan kirkkotalakoot -projekti, ja eri tahot ovat järjestäneet monenlaisia hankkeita varojen keräämiseksi. Aiemmin seurakunnalle on lahjoitettu esimerkiksi nuotteja, ja palaneen kirkon puumateriaalista on valmistettu erilaisia myyntituotteita.

Ylivieskan kirkkoherra Timo Määttä kertoo, että talkootyön merkitys uuden kirkon suunnittelussa on ollut ja tulee olemaan merkittävä. Myös vanhan kirkon raunioille on rakennettu risti, alttaripöytä ja penkit talkoovoimin. Paikalla on jo järjestetty kesähartaus.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Ylivieskalaiset kertoivat mielipiteensä uudesta kirkosta – Kyyhkysen muotoinen kirkkosali?

Ylivieskalaisilla oli runsaasti näkemyksiä uudesta kirkosta

Ylivieskan Kotiseutuyhdistys sai rahankeräysluvan uuden kirkon rakentamiseksi

Ylivieskan seurakunta saa uudet nuotit lahjoituksena

Edellinen artikkeliLempeää kesää!
Seuraava artikkeliKansanlähetys siunasi uudelle kaudelle 16 lähettiä ja 17 lasta