Kansanedustaja Elon ehdokkuus herätti ristiriitoja vuosikokouksessa

Suomen Lähetysseuran vuosikokous valitsi tänään Vihdissä seuran hallituksen erovuoroisten jäsenten tilalle uudet luottamushenkilöt.

Hallitukseen valittiin runoilija ja kirjailija Anna-Mari Kaskinen (Espoon hiippakunta), vs. kirkkoherra Jussi Peräaho (Lapuan hiippakunta), toimistopäällikkö Lea Purhonen (Helsingin hiippakunta) ja Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo.

Peräaho, Repo ja Purhonen olivat vaalitoimikunnan esityksessä. Etukäteen huomiota herättänyt kansanedustaja Simon Elo (ps) oli myös vaalitoimikunnan esityksessä Espoon hiippakunnan ehdokas, mutta hän ei tullut valituksi hallitukseen. Elon asemesta hallitukseen nousi Anna-Mari Kaskinen.

Vaalitoimikunta oli perustellut Elon ehdokkuutta tämän yhteiskuntasuhteilla. Vuosikokouksessa Elon ehdokkuutta arvosteltiin muutamissa puheenvuoroissa siitä, että tämä on avoimesti kritisoinut kehitysyhteistyön julkista rahoittamista.

Suomen Lähetysseuran entinen ulkomaanosaston johdossa työskennellyt Tuula Sääksi käytti vuosikokouksessa puheenvuoron, jossa hän sanoi Lähetysseuran tarvitsevan ihmisiä, jotka edistävät Lähetysseuran arvoja.

– Simon Elon mielipiteet ja arvot ovat osittain ristiriidassa Lähetysseuran arvojen kanssa.

Tästä syystä Sääksi ehdotti Anna-Mari Kaskista hallitukseen.

Vaalitoimikunnan espoolainen jäsen Antti Kujanpää käytti puheenvuoron, jossa hän perusteli Elon ehdokkuutta.

– Olen kuulemma selityksen velkaa, miksi olemme päättäneet Simon Elon ehdokkuudesta. Simon Elo on ainoa, jolla on hyvät mahdollisuudet yhteistyöhön valtiovallan kanssa. Hän on lähetyslapsi Israelista ja pitää lähetystyössä tärkeimpänä evankeliumin julistamista. Olen samaa mieltä, väheksymättä muita työaloja. Hän on terävä-älyinen ja toisi monia mahdollisuuksia viestiä Arkadianmäelle lähetystyöstä. Hän on Suomen Lähetysseuralle mahdollisuus, ei uhka, Kujanpää sanoi.

Vaalissa oli mukana kymmenen ehdokasta, joiden äänimäärät ovat tässä:

Matti Repo 350, Jussi Peräaho 279, Anna-Mari Kaskinen 248, Lea Purhonen 197, Jukka Hautala 181, Timo Vasko 151, Simon Elo 60, Marjaana Halinen 35, Juha Valkama 14, Tuija Tallqvist 3.

Suomen Lähetysseuran Valtakunnallisia Lähetysjuhlia vietetään Vihdissä tänä viikonloppuna.

Kuva: Jarmo Kulonen / Suomen Lähetysseura

Lue myös:

Kehitysavun lopettamista vaatinut kansanedustaja noussee SLS:n hallitukseen

Edellinen artikkeliVatsatautiepidemia keskeytti riparin Tampereella
Seuraava artikkeliVantaan Pyhän Laurin kirkon kellot vaikenevat kesäksi