Pipliaseura ja Sansa käynnistivät kesäjuhlakauden

Kesäjuhlakausi käynnistyi viime viikonloppuna Pipliaseuran Näe minut -raamattutapahtumalla sekä Sansan Medialähetyspäivillä.

Suomen Pipliaseuran ja Hyvinkään seurakuntien järjestämään tapahtumaan oli kutsuttu luterilaisen seurakunnan kirkkoherra Samer Azar Jordaniasta ja Palestiinan Pipliaseuran viestintäjohtaja Simon K. Azazian, jotka osallistuivat sunnuntaina jumalanpalveluksiin Helsingissä.

Ohjelmaan sisältyi myös musiikkia ja teatteria, emerituspiispa Juha Pihkalan luento sekä sunnuntain juhlamessu. Viikonlopun tilaisuuksien yhteenlaskettu osallistujamäärä oli yli 2 000. Vuonna 2017 Suomen Pipliaseura on mukana Turun Kirkkopäivien ohjelmassa.

Medialähetyspäiviä vietettiin viikonloppuna Lappeenrannassa. Päivien yhteydessä järjestettiin myös RipariMissio, johon osallistui yli 200 rippikoululaista. Lappeenrannan seurakuntayhtymän ja Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) yhteistä kesäjuhlaa vietettiin teemalla Elämän aallot.

Medialähetyspäivien piispanmessussa Lappeen Marian kirkossa siunattiin neljä Sansan lähetystyöntekijää ja yksi vapaaehtoinen aluetyöntekijä. Työntekijöiden siunaamisen toimitti Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen. Hän muistutti saarnassaan, että lähetys on kirkon perustehtävä.

Medialähetyspäivillä juhlittiin myös 20 vuotta täyttänyttä SAT-7-satelliittitelevisiota.

Seuraavana kesäjuhlavuorossa ovat Suomen Lähetysseuran Lähetysjuhlat 11.–12-6. Vihdissä.

Kuvat: Suomen Pipliaseura. Medialähetys Sanansaattajat/Siru Lantta.

Lue torstaina 26.5. ilmestyvästä Kotimaasta Samer Azarin haastattelu.

Lue myös:

Palestiinalaiskristitty: ”Israelin miehityksen vuoksi Vanhan testamentin lukeminen monille kristityille vaikeaa”

Sansan Medialähetyspäivät kokoaa katsomot eri puolille Suomea

Edellinen artikkeliFilippiinien uusi presidentti ja kirkko syyttelevät toisiaan
Seuraava artikkeliSärkänniemen kummipäivään ovat tervetulleita kaikki lapset luottoaikuisineen