Vuoden uusturkulainen yhteistyöhön seurakuntayhtymän kanssa

Maaliskuussa vuoden uusturkulaiseksi valittu Berhan Ahmadi ja Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä aloittavat yhteistyön turvapaikanhakijoiden kotoutumistyössä. Ravintolakokkina työskentelevä 29-vuotias Ahmadi on Palvelualojen ammattiliiton PAMin valtuuston 1. varapuheenjohtaja ja Lounais-Suomen Demarinuorten puheenjohtaja.

Yhteistyön tavoitteena on kertoa turvapaikanhakijoille suomalaisesta työelämästä, työkulttuurista ja työhön liittyvistä vastuista sekä työntekijän oikeuksista. Samalla tuetaan työluvan saaneita.

Yhteistyöprojekti liittyy Martinseurakunnan ja seurakuntayhtymän yhdessä aloittamaan Yrjänän seurakuntakodin uudenlaiseen toimintaan. Toiminnalla luodaan kohtaamisen ja toiminnan mahdollisuuksia kaiken ikäisille kaupunkilaisille.

”Berhan Ahmadi on aina valmis auttamaan heikommassa asemassa olevia. Hän on näkyvä maahanmuuttajien integraation puolestapuhuja ja on omilla toimillaan osoittanut, että maahanmuuttaja voi sopeutua uuteen maahan. Berhan on niin turkulainen kun olla ja voi”, kuvaa eräs Ahmadia vuoden uusturkulaiskesi ehdottanut henkilö miestä Turun kaupungin nettisivuilla.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Turun kaupungilta tunnustusta kirkon monikulttuurisuustyölle

Edellinen artikkeliIsraelin suurlähetystö puolustaa maansa toimia
Seuraava artikkeliKirkolliskokouksen täysistunnot suorana netissä – Toteutuuko pelko mediasirkuksesta?