#KylläKirkoille -tapahtuma osoittaa tukea Ylivieskan seurakunnalle

#KylläKirkoille on yhteisöllinen yhtäaikaisten tapahtumien rypäs ympäri Suomea sunnuntaina 24.4. Ajatus tempauksesta syntyi Ylivieskan kirkon tuhopolton jälkimainingeissa, kun uutisissa näytettiin kuvaa palavasta kirkosta ja sen romahtavasta tornista.

Ideana on organisoida mahdollisimman monelle paikkakunnalle samaan aikaan tapahtuma, jolla osoitetaan tukea Ylivieskan seurakunnalle heidän menetyksensä johdosta.

#KylläKirkoille -tapahtumaa on käynnistelty vasta 10 päivää ja mukaan on liittynyt jo kuusi seurakuntaa tai muuta toimijaa. Mukaan ovat ilmoittautuneet muun muassa Jyväskylän seurakunta sekä Joensuun Gospelfestarit järjestävä Joensuun Gospel Ry.

Yksi innokkaista tapahtuman puuhanaisista on tangoprinsessanakin tunnettu Jaana Pöllänen, joka järjestää tapahtumaa Jokioisiin.

– On hienoa olla mukana. Useilla paikkakunnilla soi ja tapahtuu samaan aikaan merkiksi muualle maailmalle, että kaveria ei jätetä. Sydämemme on Ylivieskassa, kommentoi Pöllänen.

#KylläKirkoille -tapahtuman koordinaattori Jere Malila haastaa seurakunnat ja muut kristilliset toimijat ympäri Suomea mukaan järjestämään omia tapahtumiaan. Tempauksella on oma Twitter-tili ja omat nettisivut.

– Olennaista ei ole onko järjestettävä tapahtuma iso tai pieni. Pääasia, että tapahtumia järjestetään ja sitä kautta saamme näytettyä laajasti tukemme Ylivieskan seurakunnalle, Malila sanoo.

– Samalla näytämme kirkkojen olevan meille tavallisille ihmisille tarpeellisia ja rakkaita kokoontumispaikkoja. Kirkot ovat paljon enemmän kuin vain kulttuurihistoriallisesti merkittäviä rakennuksia, hän jatkaa.

Tapahtuman suojelija Ylivieskan kirkkoherra Timo Määttä on innostunut #KylläKirkoille -tapahtumasta sekä siihen liittyvästä yhteisöllisyydestä. Hän toivottaa uudet seurakunnat lämpimästi tervetulleiksi mukaan.

Tapahtumaan osallistuvia tahoja pyydetään ilmoittamaan tapahtumansa tiedot sähköpostitse osoitteeseen: jere.malila(at)gmail.com.

Edellinen artikkeliDiakonian asiantuntija: ”On aina poliittinen arvovalinta, mistä leikataan”
Seuraava artikkeliOulun hiippakunnan tuomiokapitulin päätöksiä