Vantaan seurakuntayhtymä Twitteriin – Miksi vasta nyt?

Vantaan seurakuntayhtymä eli Kirkko Vantaalla on nyt myös Twitterissä. Viestintäjohtaja Pauli Juusela kertoo miksi.

– Hyvä kysymys. Tai vielä parempi olisi, että miksi vasta nyt. Vastaus on totta kai ja ilman muuta. Resurssit tietysti vaikuttavat siihen, mihin kaikkeen seurakuntien viestintä voi mennä mukaan.

Juuselan mukaan seurakunnan tulee olla läsnä kaikissa niissä medioissa, joissa ihmisetkin ovat. Twitter voi hänen mukaansa olla kätevä lisäkanava viestinnässä, sillä yhtymä on jo nyt Facebookissa ja Instagramissa ja ottanut käyttöön myös Periscopen.

– Twitterissä voi kertoa nopeasti päätöksenteosta. Näin ajattelin tehdä ensi viikolla, kun seurakuntien kanta Tikkurilan kirkkokorttelin suunnittelijaan ratkeaa. Teen perinteisen mediatiedotteen ja kerron siitä Twitterissä. Ehkä joku toimittaja löytää sen sieltä nopeasti.

Juuselan mielestä Twitter ei ole vain eliitin väline, vaikka niinkin on väitetty.

– Onhan siellä seurakuntia ja kirkkomme piispoja. Toimittajat ja yleensä aktiiviset vaikuttajat seuraavat Twitteriä ahkerasti.

Vantaalla Twitter-tili eli päivitykset ovat seurakuntien yhteisen viestinnän käsissä. Tviittejä lähettää viiden henkilön piiri.

– Emme tviittaa kirkkopoliittisia kannanottoja, vaan paikallisesta uskonelämästä, ilmiöistä, uutisista ja tapahtumista, kuten vaikkapa maahanmuuttajien parissa toimivien vapaaehtoisten koulutustilaisuudessa syntyneistä oivalluksista.

– Kaikkien tviittien sanoma on johdettavissa Vantaan seurakuntien tarkoituksesta. Se on olla armon asialla.

Ensimmäinen, eilen lähetetty tviitti kuului: ”Armon asialla vaativassa maailmassa – ja nyt myös Twitterissä”.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Kuka tviittaa kirkon nimissä?

Kirkon ”Twitter-kuningatar” edelleen listan kärjessä

Edellinen artikkeliKuopion hiippakunnan tuomiokapitulin päätöksiä
Seuraava artikkeliBorgå stifts domkapitlets notiser