Harvardin yliopisto tarjoaa netissä ilmaisia uskonnon oppitunteja

Maineikas yhdysvaltalainen Harvardin yliopisto tarjoaa verkossa ilmaisen luentosarjan, jolla käsitellään maailmanuskontoja, niiden perinteitä ja pyhiä kirjoja. Tavoitteena on kasvattaa uskontojen lukutaitoa.

Kurssin mainosvideolla oiotaan yleisiä uskontoihin liittyviä väärinkäsityksiä. Videolla kerrotaan, että uskonnot ovat sisäisesti monipuolisia, ne muuttuvat yhteiskunnan muuttuessa, eivätkä ne toimi irrallaan muusta yhteiskunnasta vaan ne ovat kokoelma ajatuksia, tapoja, arvoja ja tarinoita, jotka ovat sulautuneet osaksi kulttuuria.

Kurssit ovat osa yliopiston uskonnollisen lukutaidon kasvattamiseen keskittyvää projektia, jota johtaa Diane L. Moore. Huffington Postin haastattelussa Moore toteaa, että uskonnollinen lukutaito on muutakin kuin esimerkiksi islamin viiden pilarin tai buddhlaisuuden neljän jalon totuuden tuntemista. Mooren mukaan sellainen näkökulma uskontoihin jopa vahvistaa mielikuvaa, jonka mukaan uskonnot ovat sisäisesti yhdenmukaisia ja historiattomia.

Uskonnollisia perinteitä ja pyhiä tekstejä käsittelevä johdantokurssi alkaa edX-alustalla maaliskuun alussa. Johdantokurssia seuraa viisi erillistä kurssia, jotka käsittelevät kristinuskoa, buddhalaisuutta, islamia, hindulaisuutta ja juutalaisuutta niiden pyhien tekstien kautta. Kukin kurssi kestää neljä viikkoa ja opetusta on kolmesta viiteen tuntiin viikossa.

Kuva: Kuvakaappaus Harvardin mainosvideolta

Edellinen artikkeliVäitös: Kansallinen herätys vauhditti kirkollisia yhteyksiä Viroon
Seuraava artikkeliViron arkkipiispa: ”Suvaitsevaisuus ei ole kristillistä”