Vapaa-ajattelijat: Uusi avioliittolaki on merkki sekulaarin kulttuurin vahvistumisesta

Vapaa-ajattelijain liiton varapuheenjohtaja Heidi Friman sanoo uuden avioliittolain vahvistavan sekulaarisuutta Suomessa.

– Tasa-arvoisen avioliittolain ja nyt sen liitännäislakien hyväksyminen eduskunnassa on hieno saavutus, Friman toteaa Vapaa-ajattelijain liiton tiedotteessa.

– Samalla tämä kansalaisaloitteen ja ihmisten aktiivisuuden kautta syntynyt uudistus merkitsee sekulaarin kulttuurin vahvistumista Suomessa, sillä päätös syntyi vastoin ev.lut. kirkon eduskunnalle lähettämiä virallisia lausuntoja.

Friman huomauttaa myös, että eilisessä liitännäislakien eduskuntakeskustelun yhteydessä ilmeni, että kansanedustajilla on myös vanhentuneita tietoja yhteiskunnan maallistumiskehityksestä.

– Esimerkiksi Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah väitti, että enemmistö avioliitoista solmittaisiin kristillisin menoin. Tosiasiassa siviilivihkimisten osuus on yli puolet kaikista avioliittoon vihkimisistä, myös kaikki vihkimisoikeuden omaavat uskonnolliset yhdyskunnat huomioon ottaen, Friman sanoo.

Lue myös:

Eduskunta hyväksyi avioliittolain edellyttämät muutokset

Edellinen artikkeliEnglannin ja Skotlannin kirkot lähentyvät
Seuraava artikkeliTanskaan avattiin naisimaamien johtama moskeija