Kansalaisaloite kaikille yhteisestä katsomusaineesta kaatui

Kansalaisaloite kaikille yhteisen katsomusaineen puolesta ei etene eduskuntaan. Aloitteessa ehdotettiin oman uskonnon ja elämänkatsomustiedon opetuksen korvaamista uudella kaikille yhteisellä katsomusaineella.

Puolen vuoden jakso nimien keräämiseen päättyi viime lauantaina 13. helmikuuta. Määräaikaan mennessä aloite keräsi 13 469 kannatusilmoitusta, kun eduskuntaan etenemiseen olisi tarvittu vähintään 50 000 kannatusilmoitusta.

Aloitteen verkkosivuilla Katsomusaloitteen tekijät kertovat jatkavansa työtä yhteisen katsomusopetuksen puolesta jollakin toisella tavalla.

”Olemme vakuuttuneita siitä, että tarve uskontojen ja katsomusten väliselle vuoropuhelulle sekä eettisten kysymysten käsittelemiselle on kouluissa sekä yhteiskunnassamme suurempi kuin koskaan. Tästä kertovat myös lukuisat eri katsomusaineiden opetusta yhdistävät kokeilut kouluissa ympäri Suomea”, tekijät kommentoivat sivustolla.

”Lainsäädäntö on päivitettävä vastaamaan katsomusopetuksen tarpeita ja tiedämme, että viimeisen puolen vuoden aikana käyty keskustelu on herättänyt myös lainsäätäjien huomion.”

Kuva: Minerva Seppälä

Lue myös:

Katsomusaloite tuskin etenee eduskuntaan

Kirkon selvitys: Valtaosa kannattaa yhteistä katsomusainetta

Arto Kallioniemi: ”Uskonnonopetus marginalisoituu”

Edellinen artikkeliTurun arkkihiippakunnan tuomiokapitulin päätöksiä
Seuraava artikkeliLutherista sarjakuva Saksassa