Hengellinen slangi avautuu verkkosanakirjoissa

VL-sanakirjaKörttisanakirjan syntyä ja olemassaoloa. Sitä ei kirjoittajiensa mukaan ole tarkoitettu liian vakavasti otettavaksi.

Körttien sanasto sai alkunsa Lahden Herättäjäjuhlien myötä vuonna 2007, mutta sitä on sivuston mukaan täydennetty ja täydennetään yhä. Körttisanasto on jaettu kolmeen kategoriaan: perustietoihin, laajaan oppimäärään ja nuorten lisäsanastoon. Mielenkiintoisia ilmauksia ovat muun muassa armonvilaus, olla pienellä paikalla sekä lapsen oikeus.

Nyt verkosta löytyy myös VL-sanakirja, joka esittelee vanhoillislestadiolaisia kieltä. Sivusto avaa runsaat 30 liikkeen sananpartta tai ilmaisuja ” suomen kielelle”. Sivuston rakentaminen on vielä osin kesken, mutta esimerkiksi termit jakamaton rakkaus, mätä kala ja puhveli selitetään yleistajuisesti. Moni tuttu sana tai ilmaisu, kuten hämmennys näyttää saavan vanhoillislestadiolaisuudessa perusmerkityksestään poikkeavan sisällön.

Myös evankelisilla opiskelijoilla on oma pienimuotoinen sanakirjansa sisäpiirin sanastostaan. Lisäksi verkosto löytyy myös yleiskirkollisten ilmaisujen ja termien taustoja avaa kirkkohallituksen ylläpitämä Aamenesta öylättiin -sanasto.

Edellinen artikkeliOrtodoksisen papin perheen kuuluttava kirkkoon
Seuraava artikkeliReal Madrid hylkäsi ristinsä muslimirahan vuoksi