Nainen kirjoitti ensimmäistä kertaa Ristin Voiton pääkirjoituksen

Helluntailiikkeen Ristin Voitto -lehdessä on ilmestynyt ensimmäistä kertaa naisen kirjoittama pääkirjoitus yli sataan vuoteen.

– En usko että naisen kirjoittamalle pääkirjoitukselle olisi enää pariin kymmeneen vuoteen ollut mitään tosiasiallista estettä, sanoo Ristin Voiton toimituspäällikkö Anssi Tiittanen.

– Kyse on nähdäkseni ollut siitä, että vallitsevan käytännön mukaan pääkirjoituksia ovat kirjoittaneet päätoimittajan lisäksi suurten helluntaiseurakuntien johtavat pastorit ja saarnaajat, eikä tässä joukossa ole ollut yhtään naista.

Ensimmäisen pääkirjoituksen kirjoittaja on Espoon helluntaiseurakunnan pastori ja Suomen Helluntaikirkon eettis-opillisen toimikunnan jäsen Irma Frestadius.

Pääkirjoituksessaan Frestadius käsittelee turvapaikanhakijoita ja sitä, miten seurakunnat heidät kohtaavat.

Frestadius kirjoittaa jatkossa säännöllisesti pääkirjoituksia Ristin Voittoon.

Tiettävästi Ristin Voiton teemanumeroissa on aiemminkin kyllä ollut naisten tekemiä pääkirjoituksia.

Suomen Helluntaikirkon uusi johtaja Usko Katto kertoi viime viikolla Kotimaa24:ssä, että Helluntaikirkossa on meneillään keskustelua ja teologista työskentelyä naisten aseman selvittämiseksi.

– Uskon, että tällä alueella olevat väärät asenteet tulevat pikku hiljaa muuttumaan ja mahdolliset suljetut ovet tai lasikatot aukeamaan, Katto totesi.

Kuva: Ristin Voiton verkkosivu

Lue myös:

Helluntaikirkon johtajaksi Usko Katto

Edellinen artikkeliRunebergin palkinto kirjailija Tapio Koivukarille
Seuraava artikkeliEtiopia kärsii kuivuudesta – Kymmenen miljoonaa ihmistä ruoka-avun tarpeessa