HS: Helsingissä ei ole harkittu kirkkojen myymistä muslimeille

Helsingin seurakunnissa ole harkittu tilojen myymistä muslimeille, kertoo
Helsingin Sanomat.

Helsingissä on keskusteltu joistakin tiloista ja jopa kirkkorakennuksista luopumisesta seurakuntayhtymän taloustilanteen paikkaamiseksi. Siitä, minkälaiseen käyttöön tiloja voitaisiin myydä, ei kuitenkaan ole vielä keskusteltu, sanoo Helsingin seurakuntien kiinteistöjohtaja Kai Heinonen
Helsingin Sanomien haastattelussa.

Tilojen uuden käyttötarkoituksen pitäisi olla sellainen, ettei se ole ristiriidassa kirkon toiminnan tai periaatteiden kanssa.

– Teemme yhteistyötä katolisten ja ortodoksien kanssa. Ei ole tehty päätöstä, ettemme voisi tehdä yhteistyötä myös muslimien kanssa, Heinonen sanoo lehden haastattelussa.

Helsingin Sanomien viikonloppuna julkaisemassa suurmoskeija-hanketta käsittelevässä laajassa jutussa pohdittiin, voisiko vajaakäytöllä olevien kirkkotilojen muuttaminen muslimien rukoushuoneiksi ratkaista muslimien tilaongelman pääkaupunkiseudulla.

Yhteisen kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja Christoffer Perret suhtautuu tilojen myymiseen muslimien rukoushuoneiksi hieman varauksella. Perret uskoo, että seurakunnilla on käyttöä tiloille jatkossakin. Mikäli ne kuitenkin myytäisiin, olisi ne hänen mielestään luonnollisempaa myydä jonkin toisen kristillisen seurakunnan rukoushuoneeksi.

Lue myös:

Helsingin suurmoskeijahankkeen mahdollinen toteutus vielä vuosien päässä

Suurmoskeijahanke epäilyttää Suomen muslimeja

Budjetissa miljoonien lovi – Helsingin seurakunnat säästökuurille

Edellinen artikkeli”Kaikkia on kohdeltava kunnioittavasti”
Seuraava artikkeliLapsi- ja nuorisotyön ammattilaiset koolla Jyväskylässä