Uusi Alku -festareilla jokainen on artisti

Perinteinen Uusi Alku -gospelfestari järjestetään jälleen kerran Lempäälässä. Tapahtumaa on järjestetty loppiaisen tienoilla vuodesta 1979 lähtien.

Tänä vuonna tapahtuu 5. tammikuuta Hakkarin liikuntahallissa. Musiikista vastaavat toista kertaa Suomeen saapuva englantilainen dancepop-bändi Twelve24 sekä listoilla hyvin jyränneet kotimaiset tekijät Mikaveli ja kls.

Toimintaa päivässä tarjoavat kanavat ja Open Stage -osuus, jossa on tilaa nuorten omille esityksille. Kanavissa on tarjolla laulua, maalaamista, beatboxingia ja näyttelemistä.

Iltakonsertti taittuu ehtoollisjumalanpalvelukseen, jonka musiikista vastaa Lempäälän oma Peter ja Laura Joukainen bändeineen.

– Jälleen on koottu parasta, mitä näillä resursseilla on saatavissa, sanoo tapahtuman pääjärjestelijä, Lempäälän seurakunnan nuorisotyönohjaaja Jussi Salo.

– Emmekä peittele sanomaa. Jeesuksen kunniaksi näitä hommia värkätään. Toivottavasti jonkun elämä voisi jälleen saada uuden alun, hän toivoo.

Kaikki ovat artisteja

Uusi Alku on ennen kaikkea nuoren seurakunnan käsialaa. Yhden päivän juhla merkitsee kymmeniä tunteja talkoita, roudausta, yhdessäoloa ja lähimmäisenrakkautta.

– Koska yhdessä tehdään ja yhdessä mennään, niin päätimme, että jokaiselle annetaan perinteisten pääsylippujen sijasta kaulaan artistipassi, toteaa Jussi Salo.

Aikoinaan Salo kiersi parikymmentä vuotta esiintymislavoja suositun The Rainin kitaristina.

– Tuntui nololta pyöriä yleisön seassa passin kanssa. Ihan kuin olisin muka muita parempi. Niinpä laitoin sen aina taskuun ja näytin läpyskää vain järkkäreille.

Kuva: Uusi Alku

Edellinen artikkeliHomoliittojen salliminen kiihdytti Christianity Todayn lukijoita
Seuraava artikkeliKirkosta eroaa tänä vuonna 42 000