Ylöjärven kirkkovaltuutettu erosi kirkosta

Ylöjärven seurakunnan kirkkovaltuutetun Matti Ylitalon marraskuinen Facebook-kirjoitus johti aloitteeseen, jolla vaadittiin hänen eroaan luottamustehtävistä. Nyt Ylitalo on eronnut kirkosta ja syyttää seurakuntaa syrjinnästä.

Kotimaa24 kertoi marraskuussa kirkkovaltuuston aloitteesta, jolla vaadittiin Ylitalon eroa Ylöjärven seurakunnan nuorisotyön johtokunnan jäsenyydestä ja Kurun kappelineuvoston varajäsenen tehtävästä.

Syynä vaatimuksille oli Matti Ylitalon Facebook-kirjoitus, jonka katsottiin sisältävän rasistista vihapuhetta ja väkivallalla uhkailua.

Ylitalo kertoi joulupäivänä Facebook-sivullaan eronneensa kirkosta ja pyytää äänestäjiltään anteeksi.

”En olisi ikinä uskonut tätä tekeväni, mutta kirkon toiminta on ollut eritoten Ylöjärvellä vastenmielistä. Pöytäkirjoja sormeiltu jne. En saa olla erimieltä asioista. Kirkko on paaponut matuja omiensa kustannuksella. Tukenut terrorismiä, ihmis-salakuljetusta, raiskaajia, sekä rikolllisuutta. Jopa masaamurhaajia tuetaan”, päivityksessä sanotaan.

Ylitalo myös kehottaa muita eroamaan kirkosta.

– En ole missään kokenut pahempaa syrjintää, kuin Ylöjärven seurakunnassa. Ei minun tarvitse siellä olla, Ylitalo kommentoi Kotimaa24:lle.

Ylöjärven seurakunnan kirkkovaltuuston puheenjohtaja Matti Hernesaho toteaa Kotimaa24:lle, että Ylitaloa koskevan aloitteen vaatimat seuraamukset toteutuvat nyt tätä kautta. Luottamushenkilön tulee olla kirkon konfirmoitu jäsen.

Matti Ylitalon kokemaa syrjintää on Hernesahon mukaan vaikea kommentoida.

– Jos yksin edustaa tällaista arvomaailmaa, voi tietysti syntyä tällainen kokemus.

Kuva: Matti Ylitalon kotiarkisto

Lue myös:

AL: Ylöjärvellä vaaditaan kirkkovaltuutetun eroa luottamustehtävistä

Yliajamisella uhkailleelle kirkkovaltuutetulle ammatillisia seuraamuksia

Edellinen artikkeliHans Christian Andersenin 
Jumala oli rakkaus
Seuraava artikkeliJoulu veti suomalaiset kirkkoon tänäkin vuonna