Merimieskirkolta uusia kirjoja ulkomailla asuville

Suomen Merimieskirkon kustantamat uudet kirjat Matkan ja muutoksen kirkko sekä Matkakatekismus avaavat näkymän ihmisen matkaan ulkomailla. Noin viidennes suomalaisista ja heidän jälkeläisistään, yhteensä noin 1,3 miljoonaa ihmistä, elää ulkomailla.

Matkan ja muutoksen kirkko kuvaa Merimieskirkon ja kirkon ulkosuomalaistyön juuria ja nykypäivän työn teologisia lähtökohtia. Kirkon työ matkalla olevien ihmisten keskellä vie myös satamaan, kauppaan ja kaduille.

Matkakatekismus on jokaiselle matkalaiselle tarkoitettu taskuun mahtuva ja maanläheinen pohdinta elämästä ja Jumalasta. Lyhyet luvut käsittelevät muun muassa työtä, seksiä, nälkää, velkaa, kärsimystä, armoa, toivoa ja siunausta. Kirjassa on mukana myös lyhyitä tekstejä Raamatusta ja virsistä – Juicea tai Satumaata unohtamatta.

Teosten kirjoittaja Kari Latvus toteaa, että ulkomailla asuminen tuo esiin elämän keskeiset kysymykset. Se pelkistää ja nostaa esille sekä elämän ilot että surut.

– Kun perinteiset kirkon toimintamallit eivät tavoita ihmisiä, niin silloin on mahdollista mennä sinne, missä ihmiset tekevät työnsä. Silloinkin kirkossa voi avata oven ja kutsua kahvilaan, kirjastoon ja saunaan. Ihmisen kohtaaminen on osa armon saamista ja jakamista.

Kari Latvus toimi vuosina 2013–2014 merimiespappina.

Edellinen artikkeliEvankelikaaliopettaja pukeutui hijabiin
Seuraava artikkeliPiispojen varoitus toteutumassa – esikoislestadiolaisten rippikoulut katkolla?