Muusikko Costello Hautamäki sävelsi laulun joululahjaksi

Muusikko-säveltäjä, monista rockyhtyeistäkin tuttu, Costello Hautamäki sävelsi tamperelaisille laulun nimeltä Enkeli taivaan.

Nimestä huolimatta sävellys ei ole uusi versiointi suomalaisille tutusta virrestä, vaan täysin uusi kappale. Laulun sanoitus herätti Hautamäessä aluksi ajatuksen surumielisestä laulusta, mutta sävellyksen kautta kappaleesta tulikin energinen ja iloinen.

Kappaleen tausta juontaa juurensa vuoden takaiseen Juice-kirkkoon, jossa kolehdin keräämisen yhteydessä Sons of Abraham- moottoripyöräkerhon presidentti, nuorisotyöntekijä Ari Santaharju antoi Hautamäelle ruutupaperin laulun sanoineen. Kuluneena syksynä Hautamäki sai työstettyä työpöydällään lojuneet sanat valmiiksi lauluksi.

Kappaleen musiikkigenrenä oleva gospel oli Hautamäelle uusi, mutta kuitenkin mieluisa haaste, johon tarttumista hän ei epäillyt hetkeäkään. Lisäksi Hautamäki halusi rikkoa gospelin hartauteen ja gospelmusiikkia soittavaan rokkariin liitettyjä ennakkoluuloja. Hän myös iloitsee siitä, että kirkko suhtautuu nykyään useisiin musiikkityyppeihin avoimesti ja sallivasti.

Kuva: Jussi Laitinen

Katso Enkeli taivaan musiikkivideo:

Edellinen artikkeliEnsimmäiset sairaanhoitaja-diakonissat valmistuvat Lapualla
Seuraava artikkeliKirkon ”Twitter-kuningatar” edelleen listan kärjessä