Venäjä-tutkija: Muslimit käännytettäköön kristinuskoon

Tunnettu Venäjän-tutkimuksen professori (emeritus) Timo Vihavainen pohtii blogissaan muslimisiirtolaisten integroitumista.

Vihavainen epäilee tekstissään, että Helsinkiin suunniteltu suurmoskeija ei tulisi olemaan toivotun vuoropuhelun areena, vaan pikemminkin salafistijihadistien tukikohta.

Samalla Vihavainen ihmettelee, miksi kirkko haluaisi tukea suurmoskeijahanketta.

”Vaatisiko se ekumeenisten jumalanpalvelusten pitämistä, joissa Jahve–Allahia palvottaisiin vuorotellen kunkin uskontokunnan menoin?”

Vihavainen ei kuitenkaan usko kirkon vaativan mitään.

”Kirkko…on valmis ryhtymään Allahin ja Muhammedin käsikassaraksi. Kyseessä on sama kirkko, jonka opissa kerrottiin, että Kristus aikoinaan antoi seuraajilleen lähetyskäskyn: ”menkää ja tehkää kaikki kansat minun alamaisikseni!”

Kirjoittajan mielestä integraatiota edistäisi parhaiten muslimien kääntyminen kristityiksi. Tästä on hänen mielestään ennakkotapauksena juutalaisten integraatio menneinä vuosisatoina.

”Mikäli siis haluamme hyvää muhamettilaisille kanssaveljillemme, käännyttäkäämme heitä kristinuskoon! Perustakaamme tulijoille rippikouluja ja kutsukaamme heitä yhteiselle ehtoolliselle!”

Vihavainen vaatii vielä kristinuskosta muslimeille kertovia esitteitä, opintopiirejä, feissareita ja ”kitarakuoroja, jotka esittävät Siionin virsiä moskeijoiden ovilla”.

Timo Vihavainen on julkaissut lukuisia tieteellisiä teoksia. Uusin kirja on tänä vuonna yhdessä tiedetoimittaja Marko Hamilon ja kirjailija Jonas Konstigin kanssa toimitettu ja suurelle yleisölle tarkoitettu Mitä mieltä Suomessa saa olla.

Kuva: Olli Seppälä

Edellinen artikkeliPappisvirkansa menettänyt: Aika heittää kirkkolaitos sivuun
Seuraava artikkeliKirkon työmarkkinajohtaja: Keväällä ehkä neuvotellaan taas