Kirkon esitteet loppuivat Studia-messuilla alkuunsa

Kirkko on mukana tänään ja huomenna Suomen suurimmassa ura- ja koulutustapahtumassa, Helsingin messukeskuksessa järjestettävillä Studia-messuilla.

– Nuoret ovat kyselleet todella ennakkoluulottomasti sekä kirkon työtehtävistä ja siitä, mitä työpäiviin käytännössä kuuluu, että myös siitä, missä kirkon töihin voi kouluttautua. Yleisesitteemme loppuivat heti kättelyssä, onneksi saamme niitä pian lisää, kertoo kirkkohallituksen asiantuntija Katariina Kietäväinen
Kotimaa24lle.

Kirkkohallitus ja Kirkon työmarkkinalaitos ovat pystyttäneet messuille yhteisen osaston, jossa päivystämässä on myös työntekijöitä seurakunnista sekä kirkon aloille opiskelevia. Kirkon läsnäolo messuilla on perusteltua, koska kirkko työllistää vakituisiin, kokoaikaisiin työsuhteisiin yli 16 000 ihmistä.

– Osastoltamme on saatavana tuoretta tietoa kirkon töistä. Korostamme, että kirkko tarjoaa paljon muitakin työtehtäviä kuin papin, diakonin tai nuorisotyönohjaajan töitä, Kietäväinen sanoo.

Vaikka kirkkokin joutuu pohtimaan, miten työtehtäviä hoidetaan tulevaisuudessa vähenevillä resursseilla, suosittelee Kietäväinen silti nuorille kirkon töihin suuntautumista.

– Seurakunnat ovat työyhteisöjä, jotka pyrkivät tekemään yhteiskunnassa hyvää. Kirkossa tehdään työtä, jolla on tarkoitus ja merkitys. Kirkon töissä autetaan ihmisiä ja kasvatetaan uusia sukupolvia ja viedään eteenpäin hyvää sanomaa, Kietäväinen summaa.

Kuva: Katariina Kietäväinen.

Edellinen artikkeliPiispat jumalapalveluyhteisöjen kimppuun
Seuraava artikkeliPiispalta tukea joulupukista puhuneelle teologille