Vuohesta joulun suosikkilahja?

Kehitysapujärjestöt kauppaavat jälleen tänä vuonna pukinkonttiin hyväntekeväisyyslahjoja. Suomen World Visionin eettisten lahjojen joululahjahitti oli viime vuonna vuohi, ja siitä odotetaan suosikkilahjaa myös tänä vuonna.

– Kehitysmaiden perheille vuohi on kuin rahaa pankissa. Kilien myötä saaduilla tuloilla köyhät perheet voivat kustantaa lasten koulu- ja lääkärikuluja, sanoo World Visionin varainhankintajohtaja Sirpa Solehmainen.

Vuohen lisäksi Suomen World Visionin kaupasta voi ostaa esimerkiksi terveystarkastuksen lapselle tai moskiittoverkon. Eettisten lahjojen tuotto ohjataan järjestön aluekehitysohjelmiin.

World Visionin lisäksi hyväntekeväisyyslahjoja myyvät Suomessa muun muassa Kirkon Ulkomaanapu ja Suomen Lähetysseura.

Ulkomaanavun suosituin toisenlainen lahja oli viime vuonna ammatti, mutta seuraavaksi suosituin oli niin ikään vuohi. Niiden lisäksi kauppansa tekivät myös koulupuvut, huovat ja puuntaimet. Kirkon Ulkomaanavulta ostettujen lahjojen tuotto kohdistetaan lahjan mukaan kolmeen eri teemaan: katastrofiapuun, köyhyyden vastaiseen työhön ja Naisten Pankille.

Suomen Lähetysseuran onnen lahjojen erikoisuuksia ovat muun muassa äidinkielinen Raamattu, stipendi teologian opiskelijalle sekä oma kirkko. Lahjojen tuotto käytetään Suomen Lähetysseuran ulkomaantyöhön kortin teeman mukaan.

Kuva: David Ward / Suomen World Vision

Lue myös:

Suomalaiset hankkivat Toisenlaisia Lahjoja miljoonalla eurolla

Edellinen artikkeli”Kiltti pitää olla ja purra ei saa” – Seurakunta järjestää koiradeitit
Seuraava artikkeliSansan nettisivuille ”rukousseinä”