Kirkolliskokous lopetti säännölliset tiedotustilaisuudet

Turun kristillisellä opistolla ei järjestetä enää perinteistä tiedotustilaisuutta medialle. Ennen tällainen pidettiin aina kirkolliskokouksen istuntoviikon alkupäivinä.

Kirkon tiedotuskeskuksen tiedotuspäällikkö Milla Rautiainen kertoo, että uudesta toimintatavasta päättivät yhdessä arkkipiispa Kari Mäkinen, tiedotuskeskuksen viestintäjohtaja Tuomo Pesonen ja hän.

– Mietimme, onko tiedotustilaisuutta enää mielekästä pitää, kun niissä on käynyt aika vähän väkeä. Päätimme katsoa jatkossa tilanteen mukaan, ovatko kokouksessa käsiteltävät aiheet sellaisia, että tilaisuus on syytä järjestää.

Tiedotustilaisuudessa kirkolliskokouksessa käsiteltäviä asioita on ollut esittelemässä liki aina arkkipiispa mutta myös muita vaihtuvia henkilöitä.

Tällä viikolla kirkolliskokous käy läpi muun muassa avioliittolain vaikutuksia kirkkoon. Seksuaalietiikkaan liittyvät asiat ovat perinteisesti olleet median edustajia kiinnostavia. Nyt tiedotustilaisuutta ei siis kuitenkaan pidetä.

Tiedotuskeskuksen lehdistötiedotteeseen on laitettu entistä laajemmin eri asioita tuntevien henkilöiden nimiä, joihin media voi ottaa yhteyttä.

Vaikka usein vähän, tiedotustilaisuus on kuitenkin kerännyt jonkin verran toimittajia. Käykö nyt niin, että kirkolliskokous näy enää niin hyvin julkisuudessa?

– En usko, että tällä muutoksella on vaikutusta medianäkyvyyteen, Rautiainen vastaa epäilyyn.

– Itse uskon, että media saa hankittua itsenäisesti tietoa. Kun toimittajien määrä mediassa on vähentynyt, moni muukin taho on vähentänyt tiedotustilaisuuksia. Nykyisin pitää olla aika kova uutinen, että toimittajat tulevat paikalle, Rautiainen sanoo.

Kuva: Olli Seppälä

Edellinen artikkeliPerustuslaista löytyy ”Johannesten evankeliumi”
Seuraava artikkeliVirsikirjan lisävihko kirkolliskokouksen käsittelyssä – katso video!