Kirkko mukana Kirjamessuilla entistä isommalla osastolla

Kirkon läsnäolo kirjamessuilla on luontevaa, sillä luterilaisuus on paljolti kirjapainotaidon lapsi. Messuosastoilta löytyy myös muita uskonnollisia katsomuksia.

Luterilaisen kirkon suomen- ja ruotsinkieliset osastot muodostavat tavallista laajemman messuosaton Helsingin kirjamessuilla. Paikalla on runsaasti Kirkkohallituksen ja Helsingin seurakuntayhtymän työntekijöitä. Osastolla saattoi myös äänestää Vuoden kristillinen kirja 2015 -ehdokkaita.

– On luonnollista, että kirkko on mukana kirjamessuilla, sillä luterilaisuuden ja reformaation leviämisessä kirja on avainasemassa, sanoo kirkon ruotsinkielisen työn keskuksen osaston johtaja Sixten Ekstrand.

Ekstarnd kertoo lukevansa paljon teologista kirjallisuutta, mutta kesäisin dekkareita.

– Yritän lukea myös kotimaista kaunokirjallisuutta. Nyt on menossa John Helanderin muutama vuosi sitten ilmestynyt rikosromaani, joka kertoo unissasaarnaaja Maria Åkerblomista.

Sunnuntaiaamuna Kirjamessuilla on ruotsinkielinen ”kirjallinen jumalapalvelus”. Saarnan pitää Åbo Akademin tutkija Svante Lundgren.

Kirjamessuilla on ollut myös luterilaisia ja ortodoksisia aamuhartauksia. Luterilaiset piispat ovat olleet haastattelemassa kirjailijoita.

Evankelisluterilaisen kirkon lisäksi omat messuosastot on kahdella islamilaisella kustantajalla sekä Jehovan todistajilla. Myös ortodoksisuutta ja ortodoksista kirjallisuutta on esillä.

Kristillisten kustantajien lisäksi myös suomalaiset teologiset kirjallisuusseurat ovat ensimmäistä kertaa mukana omalla osastollaan.

Kuvat: Olli Seppälä – Ensimmäinen kuva: Sixten Ekstrand kirkon osaston kahvipisteellä. Toinen kuva: Piispa Björn Vikström haastattelee Johanna Holmströmiä.

Lue myös:

Taiteilija on kuin Nooa

Arkkipiispa Mäkisen kysymykset jäivät kysymättä Kirjamessuilla

Piispat ja kirjailijat nousevat taas lavalle

Edellinen artikkeliAri ”Zico” Hjelm luotsaa turvapaikanhakijoiden jalkapallojoukkuetta
Seuraava artikkeliKuka valitaan Suomen Luciaksi?