Oulussa elvytetään seuraperinnettä uudenlaisin teemoin

Marraskuussa eri puolilla Oulua järjestetään uudenlaisia kaupunkiseuroja. Tarkoitus on elvyttää ja pitää yllä seuraperinnettä.

Vaikka aiheita on mietitty pilke silmäkulmassa, kaupunkiseuratkin noudattavat seurojen perinteistä muotoa: lyhyet puheet ja laulut vuorottelevat, puhujina on usein maallikkoja.

Marraskuussa esimerkiksi Oulujoen pappilassa vietetään kaupunkiseuroja ihmisten moninaisuutta muistavalla teemalla Ecce Homo – Katso ihmistä. Oulunsalossa järjestään Askartelumunkkiseurat ja Karjasillan kirkolla Maallisten ja hengellisten laulujen seurat teemalla Silmissäni orpo katse. Seuratempauksessa ovat mukana kaikki Oulun seurakuntien seitsemän seurakuntaa.

– Olen pohtinut, miten seuraperinne voisi elää tässä päivässä. Facebook-seinälläni virisi ajatus järjestää Oulussa kaiken kansan seuroja, joihin kaikki olisivat tervetulleita ja jotka voisivat olla uudenlaisia teemaseuroja tai uudella näkökulmalla kutsuvia tapahtumia. Spontaanisti monesta seurakunnasta joku ilmaisikin olevansa kiinnostunut järjestämään moiset, kertoo seuroja ideoinut Karjasillan seurakunnan pastori Satu Kreivi-Palosaari.

Seuratempauksille on myös luvassa jatkoa. Helmikuussa vuorossa ovat muuan muassa Pelimanniseurat ja Kauneimpien ja kauheimpien hengellisten laulujen seurat. Ideoita on suunniteltu enemmänkin, mutta ensin on tarkoitus katsoa, miten suosittuja seuratempauksista tulee.

Kuva: Oulun seurakunnat

Edellinen artikkeliKuolemanrangaistus jakaa evankelikaaleja Yhdysvalloissa
Seuraava artikkeliRaportti: Irakin kristittyjä uhkaa häviäminen 5 vuodessa