Evankeliumijuhla palaa Helsinkiin 2017

Evankeliumijuhla järjestetään uskonpuhdistuksen juhlavuonna 2017 Helsingin jäähallissa ja sen lähialueilla. Evankeliumijuhlan järjestelyistä vastaavat Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys (Sley) ja Meilahden seurakunta.

– Olemme todella innoissamme Evankeliumijuhlan paluusta Helsinkiin, Sleyn toiminnanjohtaja Lasse Nikkarikoski kuvaa.

– Olemme kiitollisia Meilahden seurakunnalle hyvästä ja tavoitteellisesta yhteistyöstä. Juhla kutsuu ja sitouttaa paikalliseen seurakuntaan ja seurakunnan alueella toimiviin luterilaisen kirkkomme joukkoihin, Nikkarikoski sanoo.

Meilahden seurakunnan kirkkoherra Hannu Ronimus toivottaa helsinkiläiset ja muualta saapuvat tervetulleiksi Evankeliumijuhlaan.

– Pääkaupunkiseudun kesäajan tapahtumien tarjonta on tunnetusti runsasta. On tärkeää, että aika ajoin myös kirkollinen suurtapahtuma jalkautuu tänne tuoden osaltaan Jumalan läsnäolon ja evankeliumin valoa ja lämpöä ihmisten elämään. Olemme iloisia mahdollisuudesta toimia Evankeliumijuhlan paikallisena yhteistyöseurakuntana, Ronimus sanoo tiedotteessa.

Sley perustettiin 1873 Helsingissä, jossa sen keskustoimisto on myös aina sijainnut. Kesällä 1874 yhdistyksen vuosijuhlana aloitettu Evankeliumijuhla pidettiin sotavuosien poikkeuksia lukuun ottamatta vuosittain pääkaupungissa aina vuoteen 1965 asti. Sen jälkeen juhla on kiertänyt eri paikkakunnilla ympäri Suomea.

Valtakunnallinen Evankeliumijuhla järjestetään Helsingin jäähallissa 30.6.–2.7.2017.

Kuva: Jouko Siirilä

Edellinen artikkeliKirkkohallitus ei kannata Yhteisvastuun uusjakoa
Seuraava artikkeliDiandra ja opiskelijat keräävät varoja Kenian tytöille