Diakonissalaitos toivoo: Yes in my backyard!

Helsingin Diakonissalaitoksen keittiössä valmistellaan parhaillaan yhteistä illallista läheisen Kaarlenkadun vastaanottokeskuksen turvapaikanhakijoille ja muille alueen asukkaille.

Diakonissalaitoksen opiskelijaruokalassa vietetään tänään kansainvälistä illallista. Illallisen järjestelyistä vastaavat vapaaehtoiset, ja maksaa saa juuri sen verran kuin haluaa ja pystyy.

Diakonissalaitoksen kansalaistoiminnan johtaja Laura Hakoköngäs kertoo, että vastaavia korttelikeittiötapahtumia on järjestetty opistolla myös aiemmin. Niihin on osallistunut niin alueen lapsiperheitä kuin yksinasuviakin, sekä suomalaisia että ulkomaalaisia kävijöitä.

– Syömisen ympärillä on hyvin luontevaa kokoontua, olla ja seurustella, Häkökongas sanoo.

Tällä kertaa teemaksi valittiin ”Yes in my backyard!” eli ”Kyllä minun takapihalleni!”, ja kaikille avoimelle illalliselle kutsutaan erityisesti turvapaikanhakijoita.

Paikalla on DJ ja bändi, mutta myös improvisoiduille esityksille ja muulle ohjelmalle on tilaa. Diakonissalaitoksen työntekijät tulevat paikalle omalla ajallaan järjestämään ohjelmaa lapsille.

Facebookissa tapahtumaan on ilmoittautunut nelisensataa osallistujaa. Illallisen järjestävät yhteistyössä Helsingin Diakonissalaitos ja Yhteismaa.

Viime perjantaina turvapaikanhakijoita majoittavalla Helsingin Lauttasaaren kirkolla järjestettiin vastaava illallistapahtuma, johon saapui
MTV
:n mukaan jopa 600 osallistujaa.

Edellinen artikkeliPresidentti Niinistö MTV:lle: Pakolaisten uskonto ei ole ongelma
Seuraava artikkeliSuomen Merimieskirkko aloittaa yt-neuvottelut