Rovaniemen kirkkoherraksi kuusi hakijaa

Rovaniemen seurakunnan kirkkoherran virkaan on kuusi hakijaa.

Vt. kirkkoherra, rovasti Kari Yliräisänen (59) on toiminut Rovaniemellä pappina vuodesta 1980 lähtien. Hänen varsinainen virkansa on ollut seurakunnan viestintäpäällikkö vuodesta 2005, sitä ennen hän toimi 25 vuotta seurakuntatyössä mm. kappalaisena.

Saaren-Nammankylien ja Yläkemijoen aluekappalainen Topi Litendahl (45) keräsi Rovaniemen edellisessä kirkkoherranvaalissa 2012 neljänneltä vaalisijalta ensisijaisia ääniä eniten eli 1988 ääntä, mutta äänimäärä ei ylittänyt vaalisäädösten äänikynnystä.

Korkalovaaran aluekappalainen Ilari Kinnunen (38) keräsi Rovaniemen edellisessä vaalissa 2012 neljänneltä vaalisijalta 1881 ääntä.

Myös Kemijärven nykyinen kirkkoherra Pentti Tepsa (51) oli mukana Rovaniemen edellisessä vaalissa 2012 ja keräsi neljänneltä vaalisijalta 546 ääntä.

Kaksi muuta hakijaa, Elonheimo ja Palola, ovat teologian tohtoreita.

Sauvo-Karunan kirkkoherra Kalle Elonheimo (55) oli Rovaniemen edellisessä kirkkoherranvaalissa 2012 toisella vaalisijalla ja sai 513 ensisijaista ääntä ja 502 toissijaista ääntä. Hän on väitellyt tohtoriksi 2006.

Tuomas Palola (41) toimii Taulumäen pappina Suomen suurimmassa seurakunnassa Jyväskylässä. Hän on aiemmin ollut mm. kirkkoherrana Virossa. Hän on väitellyt tohtoriksi viime tammikuussa Amerikan lestadiolaisuuden historiasta.

Kirkkoherran valinta on muuttunut edellisvaalista siten, että ylimääräistä eli neljättä vaalisijaa ei enää ole. Tuomiokapituli asettaa vaalisijoille hakijoista kolme, joista seurakuntalaiset äänestävät kirkkoherran.

Rovaniemen seurakunta on Oulun hiippakunnan suurin seurakunta, jossa on lähes 50 000 jäsentä.

Edellinen kirkkoherra Jouni Riipinen jäi eläkkeelle viime keväänä.

Edellinen artikkeliHS: Valtaosa Mekan islamilaisista muistomerkeistä on hävitetty
Seuraava artikkeliHelluntailaisesta luterilaiseksi papiksi