Paavi-emoji ajelee taksilla ja syö subia

Paavi Franciscus sai omat emojinsa eli kuvasymbolinsa sosiaalisen median käyttäjiä varten. Yhteensä 52 paavi-emojia on saatavissa Swyft Median julkaisemassa Popemoji-sovelluksessa. Asiasta kertoo Adweek.

Sovelluksen tilasi katolinen Aleteia.org-sivusto paavi Franciscuksen ensimmäistä Yhdysvaltain vierailua varten. Sivusto käyttää emojeja osana #GodIsWinning-kampanjaansa. Paavi-emojien on tarkoitus tavoittaa etenkin nuoria sosiaalisen median käyttäjiä, jotka voisivat käyttää niitä levittämään tietoa paavin vierailusta.

Emojien joukossa on kuvia paavista esimerkiksi Vapaudenpatsaan ja Lincolnin muistomerkin vierellä. Myös sub-patonkia syövä paavi löytyy sovelluksesta.

Aleteia.orgin toiminnasta vastaavan Sports Media Challenge -yhtiön perustaja Kathleen Hessertin mukaan emojit ovat juurtuneet digitaaliseen ja sosiaaliseen kielenkäyttöön erityisesti nuorten keskuudessa, joten niiden hyödyntäminen on vain luonnollinen tapa osallistua paavin Yhdysvaltain vierailun tukemiseen sosiaalisessa mediassa.

– Sitä paitsi paavilla on hyvä huumorintaju, hän on helposti lähestyttävä ja muutenkin suuntautunut kohtaamaan ihmisiä siellä, missä he kommunikoivat, Hessert toteaa tiedotteessa.

Paavi Franciscus saapuu Yhdysvaltoihin ensi viikon tiistaina, 22. syyskuuta.

Kuva: Tuija Pyhäranta

Edellinen artikkeliUspenskin katedraalin ikonostaasi konservoidaan
Seuraava artikkeliHS: Valtaosa Mekan islamilaisista muistomerkeistä on hävitetty