Särkiniemi: ”Lähellä on se päivä, jolloin suvaitsevaiston keitto palaa pohjaan”

Espoolaispappi ja entinen kansanedustaja Seppo Särkiniemi (kesk.) kirjoittaa blogissaan monikulttuurisuuden haasteita. Hän uskoo liiallisen suvaitsevaisuuden johtavan ansaan.

Särkiniemi on vanhoillislestadiolainen ja arvelee sen vuoksi tulevansa toimeen toisten kulttuurien ja sitä edustavien ihmisten kanssa.

”Se johtuu siitä, että kuulun pieneen uskonnolliseen vähemmistöön ja olen tottunut elämään vähemmistökulttuurin säännöillä. Tosin minullekin se tarkoittaa sitä, että joudun jatkuvasti selostamaan kanssaihmisille, miksi en käytä alkoholia. Monet haluavat heti tietää, onko syynä lääkekuuri vai jokin periaatteellinen kanta. Olen niin kyllästynyt tähän ’suvaitsevaisuuteen’, että yleensä vastaan nykyisin lyhyesti: Ei kumpikaan. Viina vain tekee minut keljumaiseksi ja väkivaltaiseksi.”

Särkiniemi arvioi, että aito ja asiallinen keskustelu monikulttuurisuudesta on vasta alkamassa.

”Ja vaikka en profeetaksi halua ryhtyäkään, luulen, että lähellä on se päivä, jolloin suvaitsevaiston keitto palaa pohjaan. He kun huomaavat, että heidän elämänsä ei tulekaan helpommaksi, vaan hankalammaksi. Suomalaisen suvaitsevaisuuden alla on nimittäin illuusio siitä, että arvot eivät oikeastaan tarkoita mitään.”

”Karu on se aamu, kun nämä ihmiset [’punavihreä totalitarismi’] huomaavat elävänsä samassa maassa sellaisten kansalaisten kanssa, joille arvot ovat pyhiä. Niiden mukaan eletään, niitä puolustetaan ja niiden puolesta voidaan jopa kuolla. Sitten ei autakaan se poliittinen puliveivaus, jossa arvoasiat muutetaan juridiikaksi”, Särkiniemi kirjoittaa.

Hän kirjoittaa myös edellyttävänsä toisten kulttuurien edustajilta samaa suvaitsevaisuutta, jota itse osoittaa heitä kohtaan.

Edellinen artikkeliKUA:n työntekijä Euroopan rauhaninstituuttiin
Seuraava artikkeliSeurakuntien käytännöt uurnan luovuttamisesta vaihtelevat