Hanhiniemi: ”Rukoileminen on reilu kädenojennus Jumalalta”

Muusikko Pauli Hanhiniemellä on ollut lapsuudesta asti selkeä ja vahva tunne siitä, että jotakin ihmistä suurempaa on olemassa.

 – Kyllä minä jollakin tavalla uskon ja joskus saatan aistiakin jonkun korkeamman läsnäolon. Saan siitä uskosta lohtua, joka tekee minut iloiseksi ja hilpeäksi.

Iltarukous on kulkenut perintönä isältä omille lapsille.

– Isällä oli äitiä joutilaampana aikaa laittaa meidät pienimmät nukkumaan ja hän opetti meille iltarukouksen, jonka olen sitten myöhemmin opettanut omille lapsilleni.

Nyt Hanhiniemen lapset ovat jo kasvaneet, mutta yhä edelleen Hanhiniemi silloin tällöin siunaa itsensä.

– Se on aika reilu kädenojennus tuolta Isä Jumalalta, että se on antanut jonkun keksiä rukoilemisen. Joskus kun rintaa painaa tai masentaa, rukoileminen rauhoittaa.

Hanhiniemi esiintyy tällä viikolla Syntisten yö -yhteislaulutilaisuudessa Tampereen tuomiokirkossa. Tilaisuudessa lauletaan tamperelaisen Moro-lehden lukijoiden äänestämiä lauluja pastori Jaakko Heinimäen
Syntisten virsikirjasta. Eniten ääniä keräsi Juice Leskisen
Viidestoista yö. Tilaisuudessa kerätään kolehti vähävaraisille tamperelaisille seurakuntien diakoniatyön kautta.

Syntisten yö on osa Tampereen tapahtumien yötä, jonka aikana kirkko järjestää myös Blues Brothers -messun. Messussa musiikkina soitetaan Blues Brothers -elokuvasta tuttuja kappaleita, ja kirkkokansaa kannustetaan pukeutumaan messuun elokuvan hengen mukaisesti.

Lisäksi saksofonisti Esa Pietilä esiintyy Vanhassa kirkossa vapaamuotoisessa, improvisoidussa kirkkokonsertissa. Kalevankankaan hautausmaalla oppaat Kaarina Paakkanen ja Mirja Saari kertovat kiehtovia tarinoita menneisyydestä.

Tapahtumien yötä vietetään Tampereella 6.8.2015.

 

Edellinen artikkeliMaapallon väkiluku ylittää 11 miljardia vuonna 2100
Seuraava artikkeliSeurakunta tarjoaa vaihtelua kotiäidin arkeen