Juutalaisvastaiset rikokset lisääntyneet Britanniassa

Antisemitististen viharikosten määrä on noussut nopeasti Britanniassa. Alkuvuoden aikana Englannissa on ilmoitettu 473 tapausta, jossa juutalaisia on pahoinpidelty tai uhattu väkivallalla tai heidän omaisuuttaan on rikottu. Juutalaisten turvallisuusjärjestön mukaan määrä on puolta suurempi kuin viime vuonna tähän aikaan.

Juutalaisten turvallisuusjärjestö Community Security Trustin mukaan antisemitistisiä rikoksia on ilmoitettu tämän vuoden tammi–heinäkuussa 53 prosenttia enemmän kuin viime vuoden alkupuoliskolla, kertoo muun muassa Huffington Post.

Englannin juutalaisten kimppuun on hyökätty ja heitä on ahdisteltu, myös tuhopolttoja on tehty ja hautoja häpäisty. Eniten rikoksia on ilmoitettu Lontoossa, jossa on suurin juutalaisyhteisö, mutta tapausten määrä on kasvanut muuallakin maassa.

Juutalaisiin kohdistuneita pahoinpitelyjä raportoitiin 44 kappaletta. Myös sosiaalisessa mediassa juutalaiset saavat osakseen uhkailuja ja vihapuhetta.

Ilmoituksia antisemitistisistä rikoksista alkoi Britanniassa tulla kiihtyvällä tahdilla sen jälkeen, kun juutalaisia kuoli islamistien iskuissa Pariisissa tammikuussa ja Kööpenhaminassa helmikuussa. Turvallisuusjärjestön mukaan suurin syy määrän kasvuun on, että juutalaiset ovat iskujen jälkeen ilmoittaneet herkemmin heihin kohdistuneista hyökkäyksistä.

Sisäministeri Theresa May kommentoi tilastotietoja sanomalla, että ”antisemitismille ei ole ehdottomasti tilaa Britanniassa.” Hän lupasi hallitukselta toimia vihan levittäjiä vastaan.

Kuva: Olli Seppälä

Edellinen artikkeliNaurava Buddha ei sovi olutpulloon
Seuraava artikkeliFeministiset uusnoidat juhlivat ensimmäistä sadonkorjuuta