Viestintäviraston ohjelmistotoimilupa mahdollistaa AlfaTV:n laajentamisen

AlfaTV aikoo laajentaa toimintaansa. Kanavan taustalla on Brilliance Communications Oy ja medialähetysjärjestö IRR-TV.

Viestintävirasto on myöntänyt Brilliance Communications Oy:n ohjelmistolle toimiluvan, jonka perusteella AlfaTV pystyy laajentamaan katseluaikaansa. Toimilupa on toinen Viestintäviraston AlfaTV:n taustayhtiölle myöntämä. Se on voimassa 31.12.2016 saakka.

Ohjelmistotoimilupa muuttuu siten, ettei ohjelmiston lähettäminen ole enää sidottu tiettyyn kanavanippuun. Ohjelmistot lähetetään jatkossa rinnakkain sekä perus- että HD- eli teräväpiirtolaatuisena. Kanava näkyy suoratoistona myös netissä.

Brilliance Communications Oy:n taustalla on paitsi yksityishenkilöitä myös medialähetysjärjestö IRR-TV. Sama järjestö oli myös taannoisen Suomi-TV:n taustalla joka myytiin mediamoguli Rupert Murdochin Foxille.

– Tämä on kaupallinen kanava, mutta sillä on myös hengellisiä ohjelmia IRR-TV:n tuottamana, tuotantojohtaja Markku Tenhunen kertoo AlfaTV:stä.

Tenhusen mukaan AlfaTV pyrkii palvelemaan katsojia monipuolisella tarjonnalla. Ohjelmistossa on ohjelmia myös vähemmistökielille.

– Ohjelmissamme on paljon keskustelua ja pohdintaa, älyllistä tuotantoa eikä hömppää. Uutiset ja sää tullaan varmasti myös ottamaan mukaan, hän sanoo.

Kanavan ajankohtaisohjelmien haastattelijana on esimerkiksi historioitsija Arto Luukkanen.

Kanavan nettisivut

Viestintäviraston ohjelmalupapäätös

Edellinen artikkeliBritanniassa kirkon johtajia koulutetaan suojautumaan terrori-iskuilta
Seuraava artikkeliKirkon Ulkomaanavun tuella luotu paikallishallinto Somalian keskiosiin