Kaskipuro taiteilijakukkulan viimeiselle hautapaikalle

Taiteilijaprofessori, graafikko Pentti Kaskipuro haudataan Helsingin Hietaniemen hautausmaan taiteilijakukkulan viimeiselle hautapaikalle.

Muun muassa taideteollisessa korkeakoulussa grafiikan opettajana 1960- ja -70 – luvuilla toiminut Kaskipuro menehtyi syyskuun 4. päivänä. Hän oli kuollessaan 79-vuotias.

Helsingin seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto päätti viimeisestä hautapaikasta kokouksessaan torstaina.

Taiteilijakukkula sai alkunsa vuonna 1943, jolloin jo vuonna 1931 kuolleen taidemaalari Axel Gallen-Kallelan maalliset jäännökset siirrettiin nykyisellä sijallaan olevan muistomerkin luokse. Paikan ympärille alettiin haudata myös muita kansallisesti merkittäviä taiteilijoita.

Viimeisen leposijansa Taiteilijakukkulalta ovat saaneet muun muassa Mika Waltari, Tapio Wirkkala, Alvar Aalto, Eila Hiltunen, Tarmo Manni ja Pertti ”Spede” Pasanen. Viimeksi ennen Kaskipuroa kukkulalle on haudattu Åke Lindman, Tapani Aartomaa ja Juhana Blomstedt. Myös monen taiteilijan puoliso on haudattu sinne.

Kukkulalla on yhteensä 50 hautapaikkaa.

Vastaavaa taiteilijoille tai jonkin muun elämänalan merkittäville henkilöille varattavaa erityisaluetta ei aiota perustaa Hietaniemeen eikä muillekaan Helsingin hautausmaille.

(Etusivun kuva: Wikipedia, Harri Ahola)

Edellinen artikkeliBrax tyytyväinen piispojen rippiselontekoon
Seuraava artikkeliUPIn johtaja: Wikileaks-vuodot voivat vääristää kuvaa politiikasta ja lähihistoriasta