Nämä järjestöt kiinnostavat testamentin tekijöitä

Hyvä testamentti -kampanja kannustaa testamenttaamaan omaisuutta hyväntekeväisyyteen.

Kampanjassa on mukana viisitoista yleishyödyllistä järjestöä, mutta toiset kiinnostavat testamenttilahjoittajia enemmän kuin toiset, paljastaa kampanjan koordinaattori Pia Tornikoski.

– Aika luonnollista on, että jos järjestö on toiminut pitkään, niin heillä tukijakunta on tällä hetkellä siinä iässä, että testamentin tekeminen on ajankohtaista.

Esimerkkinä testamenttilahjoittajia kiinnostavista järjestöistä Tornikoski mainitsee yli 150-vuotiaan Suomen Lähetysseuran. Toisaalta esimerkiksi 1960-luvulla perustetun ihmisoikeusjärjestö Amnestyn tukijat ovat iältään nuorempia, eikä testamenttilahjoituksiakaan siten tehdä kovin paljon.

Lähetysseuran lisäksi kampanjassa on mukana viisi muuta kristillistä järjestöä: Kirkon Ulkomaanapu, Suomen Merimieskirkko, Suomen Pipliaseura, World Vision ja Patmos Lähetyssäätiö. Niistä Merimieskirkon ja Pipliaseuran historia ulottuu 1800-luvulle. Kirkon Ulkomaanapu on perustettu viime vuosikymmenen puolivälissä, Patmos Lähetyssäätiö 1970-luvulla ja Suomen World Vision vasta 1980-luvulla.

Tarkkaa tietoa siitä, kuinka paljon tammikuussa käynnistynyt Hyvä testamentti -kampanja on innostanut tekemään testamenttilahjoituksia, ei ole tiedossa.

– Hyvin usein järjestöt eivät itsekään tiedä, että heidät on mainittu edunsaajaksi, Tornikoski huomauttaa.

Kuva: Hyvä testamentti -kampanja

Lue myös:

Kuusi kristillistä avustusjärjestöä testamenttilahjoituksia edistävässä kampanjassa

Edellinen artikkeliAh ja oi! – Kevät on virsirunoilijoiden lempivuodenaika
Seuraava artikkeliMitä minulle kuuluu?