500 ihmisen ketju avasi Kutsu 2015 -teemavuoden Lohjalla

Lohjan Laurinkatu täyttyi viime lauantaina hyväntuulisista kaupunkilaisista, jotka tulivat seurakunnan kutsusta mukaan hulluttelemaan. Noin 500 ihmisen käsi-kädessä seisova ihmisketju halusi julistaa, että Lohjalla on hyvä asua ja elää.

– Tunnelma oli tosi aurinkoinen ja yhteys käsin kosketeltavaa. Tämä oli sellainen ystävyyttä korostava hyvänmielenilmaus ja samalla julkinen lähtölaukaus Lohjan seurakunnan mielenkiintoiselle Kutsu 2015 -teemavuodelle, kertoo mukana ollut kirjailija ja Lohjan seurakunnan luottamushenkilö Anna-Mari Kaskinen.

Kutsu 2015 -hankkeen puuhamiehet, papit Panu Mäkelä ja Erkki Taivainen iloitsivat myös onnistuneesta tapahtumasta, joka yhdisti lohjalaisia ikään, sukupuoleen ja uskontoon katsomatta. Paikalle saavuttiin niin rollaattoreilla kuin lastenvaunuillakin.

– Hienoa, että myös kaupunki ja paikallinen lehti Länsi-Uusimaa lähtivät tempaukseen mukaan, Taivainen sanoo.

Tapahtuman lomassa kansa pääsi nauttimaan nokipannukahveista, joiden keittelystä vastasi Lohjan seurakunnan aikuistyön äijäporukka Esa Sohlbergin johdolla.

Teemavuoden ideana on kutsua henkilökohtaisesti lohjalaisia mukaan seurakunnan monipuoliseen toimintaan. Seurakunta haluaa näkyä rohkeasti ja positiivisesti ja luoda omalta osaltaan alueelle hyvää yhteishenkeä yhdessä muiden kanssa.

– Pidän erityisen tärkeänä sitä, että teemavuoden tapahtumia on myös alueseurakunnissa. Käytännöllinen tutustuminen ja yhdessä tekeminen on paras tapa rakentaa yhteyttä laajentuneen seurakunnan eri osien välillä, Anna-Mari Kaskinen sanoo.

Teemavuosi huipentuu syyskuussa. Silloin on luvassa muun muassa kansanlaulukirkko suurkuoroineen ja dippiehtoollisineen Lohjan torilla lauantain parhaaseen toriaikaan sekä suuri konsertti teemalla ’Juuret Lohjalla’.

Kuva: Piia Korpijaakko.

Lue lisää Kutsu 2015 -kampanjan Facebook-sivulta.

Edellinen artikkeliLähetysseuralta 100 000 euroa Nepalin maanjäristysuhrien auttamiseen
Seuraava artikkeliMari-Anna Pöntinen SEN:n pääsihteeriksi